DOUGLAS MAGNO Afp
FRANCUZ URLAO NA RADIO

VIDEO: Krš i lom u Brazilu, Leclerc slupao Ferrari prije starta, utrka prekinuta nakon novog sudara

"Ne! Izgubio sam hidrauliku! Je li moguće da sam tako nesretan?", vikao je Leclerc
Piše: SNObjavljeno: 05. studeni 2023. 18:33

I prije nego što je počela Velika nagrada Brazila u Sao Paulu, broj bolida na startu pao je na 19. Naime, Charles Leclerc već je u formacijskom krugu izgubio kontrolu nad svojim vozilom i ispao iz utrke. Vozač Ferrarija udario je o zaštitnu barijeru stražnjim dijelom bolida.

"Ne! Izgubio sam hidrauliku! Je li moguće da sam tako nesretan?", urlao je Leclerc po preranom završetku utrke, a ubrzo su ga obavijestili da bolid nije siguran za nastavak utrke.

SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE

Nedugo zatim, na stazu je morao i "safety car", nakon što su se u prvom krugu sudarili Alex Albon (Williams) i Kevin Magnussen (Haas). Potom je i medicinsko vozilo krenulo u akciju da bi provjerili Magnussena, koji je izašao iz svog vozila i publici signalizirao da je sve u redu.

Albonov bolid pretrpio je nešto teža oštećenja.

SUDAR ALBONA I MAGNUSSENA POGLEDAJTE OVDJE

Već u trećem krugu signalizirana je crvena zastava nakon što se Oscar Piastri (McLaren) našao u nevolji. Njegov tim kazao mu je da što prije zaustavi vožnju jer bolid nije siguran, pa ga mehaničari moraju osposobiti za utrku. Kakva drama u samom početku...

U konačnici, slavio je Max Verstappen, a Lando Norris i Fernando Alonso zauzeli su drugu i treću poziciju. O uzbudljivoj završnici i rezultatima više pročitajte OVDJE.

Linker
12. svibanj 2024 22:26