DARRON CUMMINGS Afp
KOLAPS U LAS VEGASU

Zvijezda Formule 1 kipi od bijesa: ‘Očekivao sam puno više od ovog sporta, razočaran sam‘

Ljutiti Sainz dobio je podršku od suparnika Maxa Verstappena i Fernanda Alonsa
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 18. studeni 2023. 17:29

Velika nagrada Las Vegasa koja se u Formulu 1 vratila po prvi put nakon početka osamdesetih godina prošlog stoljeća u svojim je najavama obećavala ‘brda i doline‘, ali na koncu uzrokuje samo probleme.

Jedan od onih koji će je svakako, barem za sada, pamtiti po lošemu je vozač Ferrarija Carlos Sainz koji će u sutrašnjoj vožnji startati kao 12. nakon što je kažnjen s 10 pozicija zbog u četvrtka kada je tijekom treninga udario o šaht. Jednostavno, Španjolac je zakačio poklopac šahta i morao je stati zbog nečega što nije njegova pogreška. Ali kako ga nisu mogli izuzeti od poštivanja pravila, situacija je ostala takva da je Sainz kažnjen.

- Frustracija i bijes koje osjećam neće lako nestati, ono što se dogodilo govori samo za sebe. Postojao je sigurnosni problem na stazi koji mi je uništio bolid. Moji mehaničari su morali provesti pet sati praveći novi bolid, a onda smo dobili kaznu od deset mjesta za nešto što nema nikakve veze s nama - rekao je vidno uzrujan Sainz na presici uoči utrke.

Ranije smo više pisali o reakciji šefa momčadi Ferrarija Frederica Vasseura te o svemu tome, kao i prizoru u kojemu Sainz udara o šaht možete čitati OVDJE.

Očekivao sam više od sporta u ovoj situaciji. Ima suparničkih momčadi koje guraju da dobijem kaznu i to me malo čudi, ali ja sam dugo u sportu i razumijem da je ovo biznis, da je tu puno novca kada se radi završiti na jednoj ili drugoj poziciji. Iznimno sam razočaran i ljut zbog cijele situacije - zaključio je Sainz koji je kasnije dobio podršku od aktualnog svjetskog prvaka Maxa Verstappena i Fernanda Alonsa. Za Maxa se "za ovakve slučajeve moraju promijeniti pravila", a za dvostrukog prvaka je ovo pretjerana sankcija. Međutim, do promjena neće doći.

Linker
27. travanj 2024 18:16