PRAKASH SINGH Afp
PRVI JE IZNIO ISTINU

Francuz šokirao svijet otkrićem o Schumacheru: ‘U teškom je stanju, ne znam zašto mu to rade godinama‘

S nestrpljenjem se iščekuje dokumentarni film o životu i karijeri legendarnoga Nijemca
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. rujan 2021. 17:44

Oktanski svijet s nestrpljenjem iščekuje dokumentarni film o legendarnome Michaelu Schumacheru čija je premijera zakazana za 15. rujna. U međuvremenu, informacije o sedmerostrukom svjetskom prvaku dolaze na kapaljku.

Schumacher je u teškom stanju nakon tragične nesreće 2013. godine, a jedan od rijetkih koji su obavještavali javnost o stanju slavnoga Nijemca bio je bivši pilot Formule 1 Phillipe Streiff:

"Ne znam zašto ga već godinama drže takvog. U teškom je stanju, godinama je u krevetu, izgubio je mnogo kilograma i ne poznajem nikoga tko bi volio vidjeti oca ili supruga u takvoj situaciji", izjavio je Streiff.

image
PARIENTE JEAN-PHILIPPE/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Pariente Jean-philippe/Sipa Press/Profimedia

Ovakve izjave za njega nisu rijetkost. Francuz je bio jedan od prvih koji je otkrio u kakvom je zapravo stanju stradali Schumacher - 2014. javnosti je obznanio da je bivši prvak Formule 1 paraliziran i u kolicima te da ne može govoriti. Svih ovih godina informacije o stanju slavnoga Nijemca dolazile su iznimno rijetko, povremeno bi se javnosti obratila supruga Corinna ili slavni Jean Todt, no te su vijesti bile vrlo skromne i tek je Streiff otkrivao kakvo je pravo stanje.

Inače, Streiffov život također je obilježila stravična nesreća. Sada već davne 1989. na treningu utrke u Rio de Janeiru doživio je sudar nakon kojega je postao kvadriplegičar. Ostao je trajni invalid te mu je obećavajuća karijera prekinuta u tek šestoj sezoni.

Linker
27. travanj 2024 01:03