Max Verstappen

 LARS BARON Afp
OBJAVLJENA PRESUDA

Verstappen saznao kaznu za ‘igru‘ oko Hamiltonovog bolida. Dirao ga je, ali ništa nije pomaknuo

Hamilton je još gore prošao jer će u kvalifikacijski sprint ući s posljednjeg mjesta.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 13. studeni 2021. 18:15

Max Verstappen dobio je kaznu, ali samo financijsku i to od 50 tisuća eura zbog toga što je dirao bolid Lewisa Hamiltona. Nazočni redari svjedočili su o tome što je vozač Red Bulla radio uz Mercedesov bolid, plus što je pogledana i snimka na kojoj se vide sporni trenuci. Objavljena je presuda o incidentu te kazni, uz objašnjenje da Verstappenov dodir nije imao trajni učinak na Hamiltonovo stražnje krilo.

INCIDENT POGLEDAJTE OVDJE

"Jasan video visoke razlučivosti sa stražnje roll-hoop kamere na automobilu 44 pokazuje da nema apsolutno nikakvog pomaka nijednog elementa krila na automobilu 44 kada Verstappen dotakne stražnji dio krila. Dakle, postojala je beznačajna sila kada je Verstappen dotaknuo krilo".

Pošteno, ne bi imalo smisla da je Verstappen kažnjen u sportskom segmentu, jer ipak je riječ samo o dodiru. Koliko god on bio zabranjen...

Uz sve to, Hamilton će zbog nepravilnog stražnjeg krilca u kvalifikacije (sprint utrka) krenuti s posljednjeg mjesta. Nemojmo zaboraviti da Hamilton već od ranije ima i kaznu od pet mjesta, pa će i tu biti vraćen unazad, koji god rezultat ostvario.

Verstappen je sada u poziciji da u Brazilu napravi ogroman korak prema osvajanju prvog naslova prvaka u Formuli 1.

Linker
19. svibanj 2024 08:35