ANDREJ ISAKOVIC Afp
Lijepa gesta Belgijanca

Vrhunski reli vozač i humanitarac: Trećeplasirani s Croatia Rallyja održao je obećanje

Belgijac je nakon odličnog vikenda na lokalnim hrvatskim cestama završio na trećem mjestu
Piše: HinaObjavljeno: 26. travanj 2021. 16:31

Trećeplasirani na Croatia Rallyju, trećem natjecanju ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju, Belgijanac Thierry Neuville uplatit će 4.000 eura za obnovu zgrade Opće bolnice "dr. Ivo Pedišić" u Sisku.

Neuville je tako pokazao kako je osim vrhunskog reli vozača i veliki humanitarac, priključujući se međunarodnoj humanitarnoj akciji "Zajedno do cilja" koju je krajem ožujka pokrenuo Organizacijski odbor Croatia Rallyja uz potporu Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) i Hrvatskog Crvenog križa kao nositelja projekta.

Iz Nuevilleovog tima su se zahvalili organizatorima na sjajnom reliju koji se ovog vikenda vozio po lokalnim cestama Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, te Grada Zagreba. Poručuju kako su svi izuzetno sretni i zadovoljni svojim boravkom u Hrvatskoj, a posebno ističu gostoljubivost Hrvata.

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

Neuville je, zajedno s kolegama Sebastienom Ogierom i Teemuom Suninenom, od samog početka podržao humanitarnu akciju, a Belgijac je najavio da će samim sudjelovanjem donirati 2.000 eura, a u slučaju da osvoji drugo ili treće mjesto 4.000 eura.

Belgijac je nakon odličnog vikenda na lokalnim hrvatskim cestama završio na trećem mjestu, zajedno sa svojim suvozačem Martijnom Wydaegheom. Zanimljivo, belgijska posada na sva tri ovogodišnja relija u WRC kalendaru osvojila je treće mjesto te se nalazi na drugom mjestu u ukupnom poretku.

Vrhunsku sportsko-humanitarnu inicijativu svi zainteresirani mogu podržati do 30. travnja, uplatom donacija na žiro račun HR2023600001502892305.

Hrvatska je prošli tjedan bila sjajan domaćin najboljim reli posadama svijeta. Čak 300 kilometara brzinskih ispita pokazalo se kao pravi izazov za najbolje na svijetu, a Croatia Rally najveća je utrka ikad održana u Hrvatskoj, čemu svjedoče i brojke o interesu stranih medija. U Zagrebu je boravilo 1.200 sudionika natjecanja - vozača i pratećeg osoblja, a događaj je online i uživo pratilo oko 1.500 novinara i snimateljskih ekipa. WRC se iz Hrvatske prenosio live u više od 150 zemalja širom svijeta, a utrke WRC-a godišnje gleda preko 800 milijuna ljudi.

Linker
12. travanj 2024 01:58