Vanesa Pandžić/Cropix
‘KOBRA IZ BRODA‘

Hrvatski boksač briljirao na jakom turniru, a još ne zna smije li ići na Svjetsko prvenstvo

Gabrijel Veočić osvojio je Real Boxing kup u Budimpešti ostvarivši dvije pobjede
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. travanj 2023. 22:38

Napada, grize, osvaja. Gabrijel Veočić, "Kobra iz Broda", europski boksački prvak do 22 godine sve više obogaćuje svoju riznicu olimpijskog boksa. Minulog je vikenda osvojio jaki turnir u Budimpešti, Real Boxing kup s nove dvije pobjede.

Nastupajući na ovom turniru za slovački klub Stavbar Nitru koja se natječe u Srednjoeuropskoj ligi zajedno s najboljim klubovima Mađarske, Austrije, Češke i Slovačke. Prvog je dana u kategoriji do 80 kg, naš Gabrijel svladao Mađara Istvana Kreku iz Honveda 5-0, da bi u nedjeljnom finalu pobijedio i Čeha Jindricha Janecku iz Breclava, ponovo jednoglasnom sudačkom odlukom, 5-0.

Od ponedjeljka, 17. ovog mjeseca Gabrijel Veočić je u Zagrebu na pripremama seniorske vrste za Svjetsko prvenstvo u Taškentu na kojem će Hrvatima valjda dopustiti nastupiti. To je još uvijek pod znakom pitanja. Razlog je dobro poznat - ondje će pod svojim zastavama nastupiti i boksači iz Rusije i Bjelorusije. Trenutačno postoje bojimo se malene šanse za nastupom, ali nikad ne reci nikad, vele stari.

Linker
17. svibanj 2024 04:01