Gabrijel Veočić

 FACEBOOK/HBS Hrvatski Boksački Savez
IZBORIO OSMINU FINALA

Kobra iz Broda startala pobjedom u Beogradu! Veočić nadmoćno slavio protiv Azerbajdžanca

U osmini finala borit će se u subotu, 20. travnja, protiv drugog nositelja na turniru
Piše: Dean BauerObjavljeno: 18. travanj 2024. 19:14

Naš najbolji olimpijski boksač, poluteškaš Gabrijel Veočić iz Slavonskog Broda perfektno je počeo s nastupom na seniorskom Europskom prvenstvu u Beogradu, a gdje s nadmetanja počela ovog četvrtka.

U šesnaestini finala kategorije do 80 kg, Gabrijel Veočić je svladao izrazito nadmoćno, jednoglasnom sudačkom odlukom, Murada Allahverdijeva iz Azerbajdžana, 5-0 i tako se plasirao u osminu finala. Već u prvoj rundi jedan je udarac Veočića bio presnažan za suparnika kojem je sudac u ringu bio primoran brojati. Inače, ovo je za Veočića već druga pobjeda nad ovim suparnikom kojeg je svladao i u polufinalu Europskih igara u poljsom Krakowu, prošle godine. Tom se pobjedom Veočić tada i plasirao na OI u Parizu!

Gabrijel Veočić će se u osmini finala boriti u subotu, 20. travnja protiv drugog nositelja na EP, naturaliziranog Španjolca Gazimagomeda Jalidova Gafurova s kojim se dosad dvaput dosad susretao. Jednom ga je pobijedio, na turniru Silver Belt u Mariboru 2022., a poražen je prošle godine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Taškentu.

Linker
21. travanj 2024 21:48