-/WAVEBREAK/PROFIMEDIA -/wavebreak/profimedia
EUROPSKO PRVENSTVO

Zebić i Debanić nisu uspjeli u idući krug u Beogradu, iskusniji borci izbacili hrvatske debitante

U subotu će biti vrlo važan dan za naše reprezentativce na Euru u susjednoj zemlji
Piše: HinaObjavljeno: 19. travanj 2024. 20:32

Mladi hrvatski boksački reprezentativci i državni prvaci Matej Zebić (Pauk Split) i Gabriel Debanić (Leona Zagreb), debitanti na Europskom prvenstvu seniora, nisu se uspjeli plasirati u sljedeći krug natjecanja na u Beogradu.

Splićanin Zebić (19), kojeg vodi proslavljeni splitski olimpijac Vedran Đipalo, izgubio je meč osmine finala u lakoj kategoriji do 60 kilograma od nemjerljivog iskusnijeg Bjelorusa Artura Tunijeva (24), možda ne toliko po godinama koliko po broju jakih, međunarodnih mečeva kojih Bjelorus ima i deset puta više. Neiskusni Zebić, viši od Tunijeva, ali praktički početnik u seniorskoj konkurenciji, teško je zadržavao nalete snažnog Bjelorusa i nije ga mogao zaustaviti na distanci.

Slično iskustvo borbe protiv kvalitetnog boksača europske klase osjetio je i naš mladi prvak u srednjoj kategoriji do 75kg Debanić (20). On se borio protiv iskusnijeg, snažnijeg Talijana Reme Salvatija i odolijevao njegovim napadima sve tri runde, premda je reprezentatiivac Italije u trećoj usporio ritam i rutinski čuvao nedostižnu bodovnu prednost.

U subotu će biti vrlo važan dan za naše reprezentativce, u osminama finala naši aduti Gabrijel Veočić u poluteškoj kategoriji do 80kg i Luka Pratljačić u superteškoj kategoriji preko 92kg. Veočić za suparnika ima drugog nositelja, Španjolca Gazimagomeda Jalidova Gafurova, a Pratljačić trećeg nositelja, Azerbajdžanca Mahameda Abdulajeva.

Linker
25. svibanj 2024 07:10