Lucija Bilobrk

KICKBOXING

Sjajna srijeda na Europskom prvenstvu u Turskoj: Devet hrvatskih finala, cure briljirale

Bio je to u konačnici ipak ženski dan, jer je naših šest fantastičnih djevojaka stiglo pred vrata raja
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. studeni 2022. 07:55

Dugo će se pamtiti jučerašnji dan kad je hrvatski kickboxing u pitanju. Naše borkinje i borci izborili su čak devet finala. Dakle, Hrvatska na Europskom prvenstvu u Antalyji već ima osiguranih devet srebrnih medalja, s perspektivom da se mnoge pretvore u zlato. Jučer je bio dan - ringa. Osam finala izboreno je u ringovnim discplinama. U finale su se plasirali; Lucija Bilobrk, Karmela Makelja, Nives Radić, Ana Stojanović, Ana Bajić, Anto Širić, Ivan Bertić i Roko Doždor. Na tatamiju je jedino finale izborila Elizabeta Crnković.

Kao što vidite, bio je to u konačnici ipak ženski dan, jer je naših šest fantastičnih djevojaka stiglo pred vrata raja, čeka ih još samo jedna borba da ih skroz otvore. Bilo je zaista prekrasnih okršaja koji su mogli oduševiti. Lucija Bilobrk, popularna Luce, svjetska prvakinja, djelovala je iznimno uvjerljivo, ta cura dominira svjetskom scenom, višestruka je svjetska i europska prvakinja. Kickboxing kraljica, legendardna Nives Radić, ikona ovog sporta opet se dominantno plasirala u finale. Super je bila i još jedna aktualna svjetska prvakinja, “najjača teta na svijetu”, Ana Bajić. Naime, Ana je teta u jednom spitskom vrtiću. Prekrasno se borila još jedna Ana, ona prezimena Stojanović. I konačno, vrhunska tehničarka, Karmela Makelja je oduševila sve koji su gledali njen meč.

Mlađahna borkinja Elizabeta Crnković, “princeza tatamija”, opet je bila iznimno učinkovita, ta djevojka plijeni u svojim mečevima, sad joj ostaje da stavi točku na “i” i uzme to zlatno odličje. Kad smo već kod cura, fajterica Antonija Zec jučer je u srijedu polufinale, uspjelo je to i Eli Znaor na tatamiju.

Kod boraca, svjetski prvak Roko Doždor, “doktor kickboxinga” očekivano se plasirao u finale u kojem ga čeka srpski borac. Ivan Bertić, mladi hrvatski borac kojem predviđaju veliku budućnost je bez problema sredio svog suparnika. Anto Širić se u finale plasirao bez borbe, jer mu je borac iz Azerbajdžana predao borbu zbog ozljede. Izvrsni su bili i Ante Buzov te Gaj Čosić, također dečki koji nadiru koracima od sedam milja. Izvrsnim predstavama izborili su polufinale, oba imaju osiguranu broncu, vjerujemo da mogu i više. Na tatamiju je broncu osigurao Luka Žuljević, ali on je momak za - zlato.

Bilo je i poraza, ali nitko od naših nije razočarao. Na tatamiju su poraženi Lara Mihalić, Sara Pešut, Adrian Barić i Matej Ovčarik. Na ringu su pak morali svojim suparnicima priznati da su bolji Borna Manojlović, Mario Cvitković, Mikael Golubović i Toni Čatipović.

Mario Valentić osvojio je srebrnu medalju u veteranskoj konkurenciji.

Linker
15. travanj 2024 19:05