Azamat Dauletbekov, Magomed Eldarovitch Ramazanov - borba za zlato do 86 kg

 TOMISLAV KRISTO Cropix
ZAGREB OPEN

Loš dan za hrvatske reprezentativce: Huklek ozlijedio palac, Kamenjašević zaustavljen nakon dvije pobjede

Od šest predstavnika koji su izlazili na strunjače nitko se nije uspio probiti u završnicu
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 12. siječanj 2024. 21:42

Prvi dan na Zagreb Openu, velikom međunarodnom hrvačkom turniru iz UWW-ove Ranking Series, na kojem su sudjelovali i hrvatski borci nije ponudio previše dobrih vijesti za naše reprezentativce.

Od šest predstavnika koji su izlazili na strunjače Doma sportova nitko se, nažalost, nije uspio probiti u završnicu, odnosno borbu za medalje.

Antonio Kamenjašević ostvario je dvije pobjede u kategoriji do 77 kg, u kvalifikacijama protiv Iranca Abdija (11:3), pa onda i protiv Gruzijca Lomadzea (3:2) za plasman u osminu finala. Tamo je, međutim, bolji bio Iranac s putovnicom Srbije, inače svjetski prvak iz 2022., Ali Arsalan (9:0).

- Prve dvije borbe sam dobro odradio, s njima sam zadovoljan, ali s trećom nisam. Makar sam ga u stojci super stisnuo i sve, ali u parteru, što inače dobro branim, ne znam što mi se dogodilo - komentirao je Kamenjašević.

U kategoriji do 87 kg imali smo trojicu kandidata, ali dva su otpala već u prvoj borbi. Tomislav Brkan poražen je od Bjelorusa Ihara Jaraševiča (11:8), a Vjekoslav Luburić nije mogao protiv Gruzijca Bolkvadzea (9:1).

Ivan Huklek, lani brončani na Zagreb Openu, sada je na startu prošao Švicarca Betscharta (10:1), ali u osmini finala je poražen od Rusa Alirzajeva, pri čemu je i ozlijedio palac zbog čega kasnije odustao od repasaža protiv Nijemca Wagnera.

U ženskom hrvanju imali smo dvije predstavnice, ali ovakva iznimna konkurencija pokazala se prejakom i za Ivu Gerić (do 62 kg) i za Veroniku Vilk (do 68 kg), kojoj je ionako ovo natjecanje poslužilo za skupljanje seniorskog iskustva jer Slatinčanki je ipak tek 17 godina. Prvi je put nastupila na Zagreb Openu, a ždrijeb joj je dodijelio Kineskinju Jiang Qian, koja je kasnije otišla sve do polufinala.

Gerić je, pak, ispala nakon borbe protiv također iskusnije Šveđanke Johanne Lindborg.

- Trebala sam više napadati - kratko se osvrnula mlada Ludbrežanka na svoj nastup.

Sutra je nova prilika za hrvatske borce, odnosno konkretno Mateja Rebića i Ivana Lizatovića budući da su na programu borbe u kategoriji do 63 kg. Još će se medalje dijeliti u konkurenciji do 67 kg te za žene u kategorijama do 53, 57, 72 i 76 kg.

Kvalifikacije, eliminacije i repasaži počinju od 10 sati, a finalne borbe su u standardnom terminu od 18.00 do 20.30.

OSVAJAČI MEDALJA grčko-rimski stil

Muškarci, do 77 kg: 1. Sulejmanov (Aze), 2. Levai (Mađ), 3. Kusaka (Jap), 3. Bašar (Tur); do 87 kg: 1. Alirzajev (Rus), 2. Mohmadipiani (Irn), 3. Ostajev (Rus), 3. Komarov (Srb);

Žene, do 59 kg: Filipovič (Ukr), Esanu (Mld), 3. Kolesnik (Aze); do 62 kg: 1. Tinjbekova (Kir), 2. Miracle (SAD), 3. Kasabijeva (Rus), 3. Ivanova (Rus); do 65 kg: 1. Belinska (Ukr), 2. Aksoy (Tur), 3. Nürnberger (Njem); do 68 kg: 1. Zhou (Kin), 2. Molinari (SAD), 3. Rižko (Ukr), 3. Tosun (Tur).

Linker
03. svibanj 2024 15:48