CROPIX
HRVATSKA VOJSKA

BRAĆA SINKOVIĆ Velika je stvar što nas ovdje čeka radno mjesto

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 06. rujan 2019. 12:21

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov susreli su se u četvrtak u Ministarstvu obrane RH s vrhunskim sportašima i ugovornim pričuvnicima Hrvatske vojske, braćom Martinom i Valentom Sinkovićem te im čestitali na velikim sportskim uspjesima.

Čestitavši najtrofejnijim hrvatskim veslačima na obrani naslova svjetskih prvaka u veslanju u dvojcu bez kormilara na Svjetskom prvenstvu održanom u austrijskom Linzu, ministar Krstičević istaknuo je kako je ponosan što su braća Sinković dio obitelji Hrvatske vojske.

- Vašim vrijednim radom i vrhunskim rezultatima kontinuirano promičete hrvatski sport i Hrvatsku diljem svijeta. Želim vam još puno uspjeha te izvrstan plasman na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ponosni smo što imamo ovakve ljude - kazao je ministar Krstičević.

- Vi ste još jedan dokaz kako su sportski duh i vojnička snaga zaista dobitna kombinacija - rekao je ministar zahvalivši braći Sinković na podršci i znanju koje uvijek nesebično dijele s Hrvatskom vojskom.

General Šundov zahvalio je braći Sinković što na najbolji mogući način promiču boje svoje domovine.

- Svojim ponašanjem dajete uzor svim mladim ljudima u Hrvatskoj, želim vam da ostvarite vrhunske rezultate na Olimpijskim igrama i da zadržite taj visoki rejting - rekao je general Šundov.

Njihovom susretu nazočio je savjetnik predsjednice RH za obranu i nacionalnu sigurnost Zrinko Petener koji je Sinkovićima poručio kako je predsjednica Grabar-Kitarović na njih iznimno ponosna.

Braća Sinković pripadnici su Hrvatske vojske od 2011. godine i u ovoj prigodi priznali su kako im je veliko zadovoljstvo i ponos vidjeti koliko je njihovom narodu stalo do njih i koliko s njima dijele sreću oko postignutih uspjeha.

- Moram naglasiti kako nije samo da mi dajemo Hrvatskoj vojsci, već i ona puno daje nama - rekao je Martin Sinković.

- Velika je stvar što se donijela odluka da možemo ostati u vojsci poslije 28. godine, mi sportaši i liječnici. Drugim riječima, čeka nas radno mjesto ovdje kad se više ne budemo bavili sportom i to je jedna velika briga manje i sada dok smo aktivni sportaši - poručuje Martin Sinković.

Linker
04. svibanj 2024 22:03