CROPIX
POHVALE NA RAČUN MLADE HRVATSKE

ČERVAR BLISTAO NAKON POBJEDE NOVE HRVATSKE PROTIV EUROPSKIH DOPRVAKA Evo koje je sve nove adute Hrvatske nahvalio Lino nakon napete utakmice

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. travanj 2018. 13:40

U drugoj prijateljskoj utakmici u Švedskoj Hrvatska je pobijedila i pokazala da Švedska ipak nije takav bauk. Pronašli smo igru za Šveđane, pokazali su se neki novi igrači i sve je ispalo savršeno.

- Zadovoljan sam, najviše zbog toga što smo pokazali da je momčad uvijek važnija od svakog pojedinca. Moram pohvaliti mlade igrače koji su izvukli utakmicu, Pavlovića, koji se silno umorio u 5-1, Vrankovića, koji je iskoristio priliku... Mi imamo svoj put i nećemo od njega odustati ni zbog koga, ni zbog čega. Možda to neće biti svima lako objasniti, ali je tako. I ne zavaravamo se da je ovo nešto jer se stalno treba potvrđivati, jedna pobjeda ne znači ništa - zaključak je Line Červara nakon utakmice.

Švedski izbornik Andresson kaže:

- Ovaj smo put imali raspoloženijeg protivnika. Nisam nezadovoljan, probali smo neke stvari, čemu ovakve utakmice i služe. Imali smo šansu za više, ali nismo iskoristili. Čestitam Hrvatskoj.

Po 17:16 u prvom dijelu reklo bi se da je to bila revijalna utakmica. Padali smo i dizali se, ali sve u svemu smo izgledali bolje nego u prvom susretu, makar nam je kod 8:3 prijetio sličan scenarij kao i u Eskilstuni.

Nismo uspjeli sastaviti obranu. Počeli smo sa 6-0 s izmjenom Jaganjac obrana - Cindrić napad, no, prespori izlasci na odlične švedske šutere ostavili su Šegu bez šanse. Činjenica da smo u prvih deset minuta primili 8 golova, govori sve. Do 3:3 bilo je dobro, a onda je počelo bezvezno guranje na crtu i Šveđani su to odmah kaznili. No, kako ni oni nisu bili savršeni, a Cindrić je jako dobro predvodio napad, vratili smo se na 11:9. Tada smo imali dva zicera Marića i Horvata, koje je obranio Thulin, i umjesto 11:11, bilo je 13:9 za Šveđane.

Onda nam se lakše ozlijedio Cindrić pa smo morali bez njega. Promijenili smo obranu na 5-1 prvo s Mamićem, pa onda s Pavlovićem, promijenili smo i vratara, ušao je Šunjić umjesto Šege, došao je na desno krilo Božić-Pavletić umjesto neraspoloženog Horvata i nekim čudom počeli smo igrati bolje. Obrana 5-1 s osovinom Jaganjac - Pavlović, s Marićem i Vrankovićem, koji se pokazao vrlo solidnim u prvih 25 minuta, konačno je uz malo sreće zaustavila švedske napade. Kada spominjemo Marića ne treba zaboraviti spomenuti i napadački jako spretnog Kozinu, koji je spasio dosta teških situacija i držao nas u igri.

U 26. minuti smo došli do 15:15 i imali priliku na poluvrijeme otići s prednošću, ali je nakon šuta Jaganjca kraj gola domaćin odigrao polukontru, koju je Nielsen pretvorio u minimalnu prednost Šveđana na poluvremenu (17:16). Zaboravili smo napraviti faul, a to se ne smije kada vrijeme istječe...

Bila je to znatno blaža utakmica od prve, što nama bez nedefinirane obrane nije došlo zgoreg. Šesnaest golova koje smo zabili u prvom dijelu je za pohvalu, ali 17 primljenih...

Nastavili smo u dobrom ritmu pa smo nakon 4 minute u nastavku i poveli sjajnim golom Pavlovića. Dobili smo postavu koja izgara na terenu i to se odmah vidjelo. Švedski šuteri bili su u problemima čim smo im bili "na ruci", a onda se pokazao i Mate Šunjić na golu s nekoliko obrana.

Da bismo sačuvali Cindrića i odmorili Pavlovića, vratili smo se u 6-0 i Šveđani su to odmah počeli koristiti. Nakon mini-serije pogrešaka Stepančića, prosuli smo +2 i na to imali isključenje Kozine. No, nekako smo se izvukli, vratio se Vranković, Horvat je zabio penal lobom, pa još jedan i vodili smo pomalo. Lomila se utakmica. Mi smo vodili, Šveđani stizali, mi ostali bez Pavlovića posljednja tri napada. Dvadeset sekundi prije kraja time-out Švedska. Jeppsson puca, Šunjić brani i Hrvatska pobjeđuje.

Linker
19. rujan 2024 17:10