Ranko Suvar / CROPIX
RIJEČ IZBORNIKA

ČERVAR VIDI PROSTOR ZA NAPREDAK 'Kada u Munchenu krene ona prava utakmica, ako želimo dobiti Island ovoliko grešaka ne smije biti'

Piše: Kristijan KlarićObjavljeno: 04. siječanj 2019. 23:47

Nakon uvjerljive pobjede u 2. Kolu HEP Croatia Cupa nad Crnom Gorom 34:22 u redovima reprezentacije Hrvatske vladalo je zadovoljstvo ostvarenim rezultatom i djelomično prikazanom igrom, ali i svijest da postoji još prostora podići razinu naše igre do početka SP-a.

- Vidjeli smo u ovoj utakmici dosta dobrih stvari u našoj igri, ali i onih koje u ovom kratkom periodu koliko nam je još ostalo do početka SP-a moramo i ispraviti. Kada bi od 1 do 5 ocjenjivao našu današnju igru bila bi to jedna čvrsta trojka. Onim pravim utakmicama koje nas očekuju na SP-u moramo pristupiti još agresivnije, morati ćemo igrati još više taktički zrelije, prodaju lopti kojih je bilo ovom prigodom, svesti na što je manje moguću mjeru. Kada u Munchenu krene ona prava utakmica, ako želimo dobiti Island ovoliko grešaka ne smije biti - ocijenio je nakon utakmice hrvatski izbornik Lino Červar.

- Ova utakmica nam je svakako bila dobra provjera pred skorašnje SP i čestitao bih svojim suigračima na konačnoj uvjerljivoj i zasluženoj pobjedi. Prvo poluvrijeme smo se malo mučili, dok je u drugom poluvremenu naša igra daleko bolje izgledala. Noge su nam malo teške od priprema, a samim time i glava, ali misli da do početka SP-a imamo sasvim dovoljno vremena osvježiti se kako bi u pravoj formi dočekali suparnike u Njemačkoj. Što se igre tiče, jasno je da još imamo prostora za napredak, ali je najvažnije da je ova utakmica pokazala da smo na pravom putu i da nema posebne zabrinutosti za niti jedan segment naše igre - rekao je Domagoj Duvnjak koji je istakao i sjajnu atmosferu u porečkoj dvorani Žatika.

- Valja znati da ovdje u Poreču naporno treniramo što nam je i primarna zadaća pred SP i da stoga u ove dvije pripremne utakmice koje imamo u Poreču ne možemo biti u top-izdanju, a to nam i nije cilj, već najbolji moramo biti onda kada to bude najpotrebnije, na SP-u. Noge su nam dosta teške, malo nam je trebalo u prvom poluvremenu da uđemo u pravi ritam, ali kada smo ga uhvatili onda je to u nastavku bila ona Hrvatska kakvu bi željeli gledati i na SP-u, naravno i još bolju - rekao je iskusni Zlatko Horvat koji je pohvalio i igru mlađih suigrača ovom prigodom u reprezentaciji.

- Vjerujem da je izbornik zadovoljan s njihovim doprinosom pobjedi i važno je da im ne samo mi suigrači u reprezentaciji, već svi, dajemo podršku i kad im ne ide kako bi htjeli, što je vrlo važno za budućnost naše reprezentacije.

Linker
09. svibanj 2024 07:57