Ante Cizmic / CROPIX
IDILA U DOHI

Duvnjak uoči Irana ‘Osjećam se sjajno, Hrvatska se tek zagrijava za prave stvari’

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 18. siječanj 2015. 23:12

Atmosfera u taboru hrvatske reprezentacije u hotelu Marriott Marquise u Dohi doslovno je idilična nakon što su izborene dvije uvodne pobjede, a uoči objektivno najslabijeg suparnika u skupini - Irana.

Bez obzira na činjenicu što pobjede nisu bile takve da se može pričati o gaženju suparnika, optimizam, ali ne i euforija, pršti sa svih lica, svi su uvjereni da će se iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje. U prilog tome govori i činjenica da se u nedjelju uoči Irana nije održala klasična press konferencija s nekim izborom igrača, nego se radilo o “čoporativnom” druženju s cijelom hrvatskom novinarskom svitom.

Igrači iz drugog plana

Glavni igrači nisu umorni, iako su neki od njih protiv Tunisa igrali zamalo 60 minuta.

- Nisam umoran, štoviše, osjećam se odlično, tek se zagrijavam - rekao je kratko Domagoj Duvnjak.

Željko Musa je kao drugi pivot iza Vorija u par rečenica sažeo prevladavajuće razmišljanje:

- Zadatak nas igrača iz drugog plana nije se dosad mogao potpuno realizirati. Naravno, to je odmaranje ključnih igrača. Osobno sam zadovoljan i moram na najbolji način iskoristiti minute koje dobijem. Upisao sam se u strijelce, iako mi je obrana osnovna zadaća.

Čak i oni koji dosad ništa nisu dobili, kao vratar Filip Ivić ili pivot Ilija Brozović, ne zdvajaju jer samo griju klupu.

- Nemam s tim nikakvih problema, Alilović je dosad dobro odradio posao. Moglo je statistički možda bolje, no branio je ključne lopte kad se rezultat lomio. Siguran sam da ću dobiti priliku, možda baš protiv Irana, i iskoristit ću je na najbolji način - rekao je Filip Ivić.

Trener vratara Valter Matošević potvrdio je to osobno:

- Da, Filip ulazi u igru protiv Irana, dogovor je da ćemo tako napraviti. Ne bojim se da će biti ‘hladan’ jer je imao odličnu polusezonu u Zagrebu.

Kao i Ivić, slično razmišlja i Ilija Brozović, također bez minutaže:

- Prvo mi je veliko natjecanje, bit će za mene vremena, vjerujem da ću dobiti priliku, no o tome odlučuje izbornik. Što se tiče atmosfere, najbolja je moguća, cijele smo dane zajedno, nemamo previše slobodnog vremena, no pravi je užitak biti dio ove momčadi.

Nema podjela

Igor Karačić također je prvi put na velikom natjecanju:

- Bio sam i igrao u nekim kvalifikacijama, ali ovo je posebna priča, poseban doživljaj. Stalno smo zajedno, družimo se, ispijamo kave, treniramo. Ne bih pričao o odnosu s bratom koji igra za BiH, to ćemo kad za to dođe vrijeme. Tu smo u istom hotelu, družimo se, no to je sve.

Naravno, nikakvih podjela ili “sektaštva” nema.

Krila su dosad bila najbolja, kao i na posljednjim velikim natjecanjima, no Manuel Štrlek to nikad ne ističe:

- To je nevažno, mi smo bili najbolji dosad, drugi put će netko drugi. Nisu važni ti pogoci, važan je ukupni dojam, a on je zasad odličan.

Iranci vjeruju u čudo

Igrači su malo toga dosad od Dohe osjetili, slobodnog je vremena jako malo, samo je rukomet na meniju, no svi se nadaju da će biti vremena i za “turizam”. Šoping nije problem jer je u sklopu hotela najveći robni centar u Dohi. Svega je kao na Božić, čak ni cijene nisu pretjerane jer su u ovo doba u Dohi veliki popusti.

Iranski izbornik, Slovenac Borut Maček, bio je skroman u najavi:

- Igramo s Hrvatskom, to sve govori. Nama je cilj u skupini pokušati bilo kome uzeti bod i ne nadamo se da će to biti protiv Hrvatske.

Linker
28. rujan 2024 12:22