Mahe
 REUTERS/Marko Djurica / REUTERS
REAKCIJE FRANCUZA

FRANCUZI ODUŠEVLJENI POBJEDOM I ATMOSFEROM U ARENI Pritisak je otpočetka bio na Hrvatskoj jer nije smjela izgubiti, a to je nama bitno olakšalo stvar

Piše: Edi DžindoObjavljeno: 25. siječanj 2018. 00:09

Za razliku od razočaranih Kauboja, igrači Francuske nisu bili previše euforični oko ove pobjede. Nije da im je previše značila, imali bi i prvo mjesto s porazom ili pak s neodlučenim rezultatom, no to nije zaustavilo Francuze da nam pokažu dominaciju, naročito u prvom poluvremenu nakon kojeg su nas vodili s čak šest razlike. U drugom poluvremenu su Francuzi čak i čuvali neke prvotimce, primjerice, Nikolu Karabatića. I dalje, Francuzi su sretni zbog pobjede, ali nipošto u velikom slavljeničkom raspoloženju.

- Znali smo da smo se kvalificirali jer je Norveška pobijedila s manje od pet pogodaka razlike. Istovremeno, Hrvatska nije smjela izgubiti pa je tako pritisak na početku meča bio potpuno na njima, što nam je olakšalo u prvom poluvremenu. Trebalo nam je neko vrijeme da krenemo igrati kako treba, a kad smo krenuli, sve je išlo kako treba. Čak su i igrači koji inače ne igraju dobili šansu biti dio napete završnice i odigrati ju smireno, što uvijek puno pomaže za iskustvo momčadi - naglasio je Kentin Mahe, koji je od svojih šest udaraca Hrvatskoj zabio pet pogodaka (83% učinka). Jedino je od Mahea više zabio Nedim Remili koji nam je svojom ljevicom utrpao šest komada.

Koliko god Francuzi pokušali biti hladni, mirni i opušteni nakon utakmice, nije se mogao sakriti jedan element koje je izabranike Didiera Dinarta na trenutke uzdrmao, pogotovo kad su Kauboji u drugom poluvremenu napravili niz od 5:1 i gotovo došli do izjednačenja. To je, naravno, bila publika u Zagrebu koja nije odustajala ni na zaostatcima po pet-šest pogodaka. Mahe je vidno oduševljen spektaklom u Areni, koja zvižducima u svakom Francuskom napadu nije štedila gostujuće igrače.

- Tijekom natjecanja dvorane nisu bile ovako pune kao Arena, pa ne možemo reći da to na nas nije utjecalo. Na mene je definitivno jer mi je ovo prvi put da igram u Hrvatskoj protiv Hrvatske. Odlično iskustvo - zaključio je Mahe Francuzi nemaju puno vremena za razmišljanje o utakmici s Hrvatskom jer je već u petak u 18 sati na rasporedu polufinale sa Španjolcima, koji su u sličnim okolnostima i u sličnoj utakmici svladali branitelje europskog zlata, Nijemce. Dvije rukometne velesile imaju sve oči uperene na borbu za medalje.

- Ne znam kako će to izgledati. Najbitnije je odmoriti se poslije ovako zahtjevne utakmice i onda polako krenuti u analizu. Španjolci su jako težak protivnik i ne smijemo ih olako shvatiti - kazao je desni vanjski Barcelone, Dika Mem.

Linker
24. travanj 2024 08:29