Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
RIJEČ IZBORNIKA

ČERVAR PREPUN EMOCIJA NAKON ISPADANJA 'Ovo nije neuspjeh, a ova reprezentacija i bez mene ima budućnost! Ja ću podržati novog izbornika'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. siječanj 2018. 23:57

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar stao je pred kamere nakon poraza od Francuske (27:30) koji je Kauboje ostavio bez polufinala Eura.

- Presudilo je na kraju užasno prvo poluvrijeme koje je Francuska dobila sa čak 19:13. Hrvatska se probudila u završnici, ali nije bilo dovoljno za preokret - započeo je Lino.

Francuska će u polufinalu sada igrati protiv Španjolske, a Danska protiv Švedske.

- Nije bilo dovoljno. Došli smo na 25:26, tamo smo zakinuti za jednu šansu Cindrića. Prevagnulo je iskustvo. Žao mi je publike koja je bila predivna i nosila nas. Mi smo htjeli emotivno i na silu, prevagnula je emocija. To se vidi najbolje po izgubljenim loptama. Primili smo puno jeftinih golova. U drugom smo dijelu bili bolji, ali odlučili su detalji, iskustvo i naše tehničke pogreške. Nije njima lako probit zonu, ali tu se sada više ništa ne može. Pogreška u pripremi? Možda jesam, ne znam. Svako snosi dio pogreške. Oni su bili bolji, iskusniji.

Lino je zatim čestitao igračima o odrađenom turniru.

- Čestitam igračima, ali mi smo igrali bez našeg najboljeg igrača. Moram stajati uz svoje igrače. Realnost reprezentacije, borba za peto mjesto? Moramo gledati u budućnost, možda i je realnost, možda i nije. Neuspjeh? Ovo nije neuspjeh, ma kakvi. Ne mogu se s tim složiti. Bila bi druga pjesma da smo imali najboljeg igrača. Kako bi izgledala Norveška bez Sagosena, kako izgleda Makedonija bez Lazarova? Ali ne bih se želio na to vaditi.

Červar ima ugovor s HRS-om do završetka EURA i sigurno je da će mu utakmica u petak protiv Češke biti i posljednja na klupi Hrvatske.

- Točno je da imam ugovor dokraja ovog prvenstva, vodio sam reprezentaciju po 166. put i stvarno se nisam štedio. Naravno da i bez mene hrvatski rukomet i reprezentacija imaju budućnost. Vjerujem da u Hrvatskoj postoje stručni ljudi koji mogu nastaviti niz odličja, a ja ću podržati novog izbornika - zaključio je Červar.

Rezultati by SofaScore

Linker
09. svibanj 2024 21:41