Mila Prpić

 SLOBODAN KADIć/HGS Slobodan Kadić/hgs
CHALLENGE KUP

15-godišnja hrvatska gimnastičarka izborila finale Svjetskoga kupa: ‘Konkurencija je bila jaka‘

U kvalifikacijama na gredi Tina Zelčić bila je blizu finala, nedostajala je jedna desetinka
Piše: HinaObjavljeno: 30. ožujak 2024. 18:48

Mlada, 15-godišnja hrvatska gimnastičarka Mila Prpić izborila je finale u vježbi na parteru na Svjetskom gimnastičkom Challengu kupu u Antalyji.

Za Prpić, članicu Gimnastičkog kluba Vita iz Rijeke ovo je bio tek drugi nastup na ovoj razini natjecanja, u Svjetskom kupu debitirala je prije tri tjednau Bakuu. U kvalifikacijama na parteru nastupile su 32 gimnastičarke, a Prpić je s ocjenom 12.550 završila osma. Hrvatska predstavnica tek ulazi u seniorsku gimnastiku, vježba je bila bazirana na "čistoj" izvedbi i to je mladoj Riječanki bilo dovoljno za rezultat karijere. Prpić je u Antalyji nastupila i na gredi te zauzela 28. mjesto.

image

Mila Prpić

HGS

"Jako sam zadovoljna jer sam izborila prvi finale u Svjetskom kupu. Konkurencija je bila jaka. Vježba je bila dosta čista. Na gredi vježba je krenula dobro sve dok mi noga nije u skoku skliznula sa sprave i to je bio uzrok pada. Sve u svemu sam zadovoljna, nadam se da ću u sutrašnjem finalu na parteru ponoviti vježbu iz kvalifikacija", rekla je Prpić.

U kvalifikacijama na parteru najbolja je s ocjenom 13.900 bila dvostruka europska prvakinja u ovoj disciplini Francuskinja Melanie de Jesus dos Santos. Još nekoliko sjajnih gimnastičarki bit će konkurentice Mili Prpić u sutrašnjem finalu. Izdvajamo Nizozemku Naomi Visser, finalisticu europskih i svjetskih prvenstva, te iskusnu Brazilku Jade Barbosa.

image

Tina Zelčić

SLOBODAN KADIć/HGS Slobodan Kadić/hgs

U kvalifikacijama na gredi Tina Zelčić bila je blizu finala, 21-godišnjoj članici ZTD-a Hrvatski sokol nedostajala je jedna desetinka. Zelčić je dobila ocjenu 12.850 i završila deseta u konkurenciji 40 gimnastičarki.

"Zadovoljna sam odrađenom vježbom bez većih pogrešaka. Na kraju ocjena 12.850 i deseto mjesto. Žao mi je što nisam uspjela ući u finale, ali nema veze, okrećem se Osijeku koji nas čeka idući tjedan", izjavila je Zelčić.

Linker
25. travanj 2024 03:21