Tin Srbić na primanju u Ministarstvu turizma i sporta

 Ministarstvo Turizma I Sporta
EUROPSKI PRVAK

Ministrica Brnjac primila Tina Srbića, iz Saveza poručili da se žele kandidirati za Europsko prvenstvo

"Tin je primjer vrhunskog sportaša koji može biti uzor budućim naraštajima", poručila je ministrica
Piše: SNObjavljeno: 18. travanj 2023. 16:21

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac primila je Tina Srbića, najboljeg hrvatskog gimnastičara, koji je u nedjelju u turskoj Antalyi osvojio naslov europskog prvaka. Našem gimnastičaru bila je to ukupno šesta medalja s velikih natjecanja, kojom je napravio zlatni krug, koji je počeo svjetskim zlatom u Montrealu 2017. godine. U međuvremenu je osvojio četiri srebrna odličja - na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu (2019.), europskim prvenstvima u Szczecinu (2019.) i Mersinu (2020.) te Olimpijskim igrama u Tokiju (2021.).

- Još jednom iskrene čestitke Tinu na osvojenom naslovu europskog prvaka, ali i na sjajnom kontinuitetu uspjeha koji traje od njegovog prvog zlata prije šest godina. Bilo mi je zadovoljstvo čuti dojmove iz Antalye i njegove planove za dalje te sam sigurna kako će nam i u budućnosti donositi lijepe vijesti. Tin je primjer vrhunskog sportaša koji može biti uzor svim budućim naraštajima i vjerujem kako će mnoge mlade privući u gimnastiku i sport općenito. U posljednjih nekoliko godina Vlada Republike Hrvatske povećala je izdvajanja za sport gotovo trostruko i Ministarstvo turizma i sporta i dalje će nastaviti podržavati sve saveze pa tako i Hrvatski gimnastički savez, prateći njihov rad i razvoj te sve aktivnosti koje provode - rekla je ministrica Brnjac.

Uz Tina Srbića, na prijemu su bili i njegov dugogodišnji trener Lucijan Krce te predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza i osvajač prvog europskog zlata za Hrvatsku, Marijo Možnik.

- Pričali smo o uspjesima Tina i njegovog trenera, stanju gimnastike u Hrvatskoj te o kontinuitetu gimnastičkih uspjeha koji traje 15 godina, od olimpijske medalje 2008. godine Filipa Udea. Razgovarali smo o infrastrukturi i novom Zakonu o sportu, za koji smo jako zadovoljni kako je napravljen i vidi se da sve više ulaže u sport, sportaše i trenere, i ono što je jako bitno za gimnastiku, u sportsku infrastrukturu. Gimnastika je specifičan sport, jer treba imati svoju dvoranu, ali vjerujem da će se i ona naći na listi prioriteta u građevinama od nacionalnog interesa. Ono što u Savezu sada vidimo kao prioritet je gimnastički centar u Splitsko-dalmatinskoj te Primorsko-goranskoj županiji te radimo u tom smjeru. Ispred Saveza izrazili smo i našu želju da u nadolazećim godinama organiziramo Europsko prvenstvo u gimnastici, po mogućnosti dok nam je Tin još u dobroj formi kako bi i pred svojom publikom imao mogućnost osvojiti europsku medalju - izjavio je Marijo Možnik.

Zlato iz Antalye je 16. hrvatska medalja s velikih natjecanja. Na europskim prvenstvima naši gimnastičari su osvojili 10 medalja, na svjetskim prvenstvima šest te na olimpijskim igrama dvije - Filip Ude na konju s hvataljkama u Pekingu 2008. godine te Tin Srbić na preči u Tokiju 2021. godine.

Uz ministricu Brnjac na sastanku su bili državni tajnici Tomislav Družak i Josip Pavić.

Linker
06. svibanj 2024 16:58