Screenshot
Čudesne brojke

‘Ona je vjerojatno najjača sedmogodišnjakinja djevojčica ikad!‘ Podiže više od odraslih u teretani...

Prije svega sebe doživljava kao gimnastičarku, koja na to troši devet sati tjedno...
Piše: SNObjavljeno: 17. prosinac 2020. 09:35

Upoznajte malu Rory van Ulft, koja ima sedam godina i može podići više kilograma utega od većine odraslih osoba u teretani.

Osim što može podići 80 kg (koristeći olimpijsku šipku za žene), ova osnovnoškolka može iz trzaja iznad glave podići 42 kg, na benchu 25 kila, a iz čučnja 61 kilu. Rory - koja je visoka samo metar i 20 cm - počela je trenirati tek nakon petog rođendana nakon što je primijećena na satu gimnastike.

Okrunjena je američkom državnom prvakinjom u dizanju utega do 11 godina i mlađima od 13 godina u kategoriji težine 30 kg. Ona je najmlađa američka omladinska državna prvakinja u povijesti i najbolja je dizačica u kategoriji ‘kilogram za kilogram’ mlađa od 11 godina.

- Volim jačati. Biti jači omogućuje mi više i biti bolji u svemu što pokušavam. Ne razmišljam o onome što je bilo prije ili što će doći nakon. Ne razmišljam ni o čemu. Samo razbistrim um i učinim to - kaže mali ‘div’ Rory.

Ponosni otac Cavan van Ulft kaže:

- Na temelju trenutnih brojki Rory nije samo najjača sedmogodišnjakinja na svijetu. Ona je vjerojatno i najjača sedmogodišnja djevojčica ili dječak koji je ikad živio, jer postoje provjerljivi rezultati natjecanja.

Rory živi u Ottawi, u Kanadi s roditeljima i petogodišnjim bratom. Prije svega sebe doživljava kao gimnastičarku, koja na to troši devet sati tjedno, u usporedbi s četiri sata vježbi dizanja utega.

Linker
19. svibanj 2024 08:06