Marko Todorov / CROPIX
USUSRET MASTERSU U IČIĆIMA

HRVATSKA ODBOJKA NA PIJESKU NALAZI SE U VELIKIM PROBLEMIMA 'Dok nećemo moći trenirati na pijesku cijelu godinu neće biti pomaka u kvaliteti'

Turnir Masters Ičići Croatia Open, koji godinama slovi za najjači turnir odbojke na pijesku u Hrvatskoj, što u popriličnoj suši turnira, ruku na srce, i nije teško, ovog će vikenda ugostiti 22 muška i 22 ženska para na glavnoj plaži u Ičićima. Entuzijazam tamošnjih zaljubljenika u odbojku na pijesku, na sreću, još ne posustaje...
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 10. kolovoz 2019. 12:23

U glavnom dijelu turnira je i Valentina Vrbanc, koja je krajem prošlog mjeseca napunila 27 godina i koja je sa suigračicom Sarom Radanović trijumfirala na prošlom turniru, održanom u Đakovu. Valentina je, ujedno, sa Sarom i aktualna prvakinja Hrvatske u odbojci na pijesku od prošle sezone, a također i aktualna prvakinja Hrvatske u dvoranskoj odbojci, kao igračica Mladosti. Podatak za svaki respekt...

- Kad vi tako kažete - skromno će Valentina, koja ujedno profesionalno radi u bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak.

- Možda to više govori o kvaliteti naše odbojke - dodaje ova iskusna igračica koja je na još jednu sezonu produžila vjernost svom klubu.

- Ostajem u Mladosti, dogovorili smo se. Lani je to dobro funkcioniralo s poslom, mislim da će i ove, pogotovo zato što sam sada stekla i određeno iskustvo rada u bolnici, pa je ipak lakše. A ostat će i ponešto vremena za privatni život.

U Ičićima je od petka, pa je taj dan otkinula od godišnjeg odmora.

- Snalazim se na razne načine kako bih spojila posao i svoju najveću ljubav, odbojku.

Dobro joj ide, pardon, dobro im ide...

- Sara i ja se dugo znamo, još otkako smo kao male krenule u odbojku, no tek smo se lani, i to sasvim slučajno, spojile kao par. I vidjele da to ide dobro, pa smo ostale. Nažalost, ne uspijevamo trenirati onoliko koliko bismo htjele i trebale, no sve to nekako nadoknađujemo iskustvom i dobrim međusobnim poznavanjem, što je iznimno važno u odbojci na pijesku, gdje smo samo dvije u ekipi.

Nije li to, uostalom, i klasična hrvatska priča odbojke na pijesku?

- Na neki način je, jer nemamo uvjeta za treniranje cijele godine, pa se sve svodi samo na ljetne mjesece, tako da zapravo dvoranski igrači nakon sezone prijeđu na pijesak i najesen se vraćaju u dvoranu. Dok ne budemo imali svoj zatvoreni prostor cijele godine, neće biti većih pomaka.
Ove su godine održana već dva turnira, u Pakoštanima i Đakovu. Možete li usporediti kvalitetu prošle i ove sezone?

- Mislim da je za nijansu lani bila jača kvaliteta jer je bilo više slovenskih parova. No, sada se preklapaju termini nekih naših turnira s međunarodnim vani, pa je mnogo jakih parova izabralo igrati njih. Nema osim nas dvije ni drugih prvoligaških igračica, no ima svakako zanimljivih parova, a tu su i djevojke iz Srbije, što daje dodatnu kvalitetu. Ali su zato turniri u organizacijskom smislu podignuti ipak na viši nivo negoli do sada.

Linker
28. travanj 2024 14:24