CROPIX
STOPOSTOTNI UČINAK

HRVATSKA RAGBI REPREZENTACIJA U VELIKOM NALETU 'Nek' se i nas vidi na sportskoj karti Hrvatske, nije sve nogomet, rukomet i košarka'

Hrvatska reprezentacija u europskom Kupu nacija startala s dvije pobjede i otvorila šansu za put u višu diviziju
Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 22. listopad 2018. 15:53

Nik Jurišić, kapetan hrvatske ragbijaške reprezentacije predvodio je svoju momčad do pobjede nad Ciprom u Splitu. Izabranici Milana Yelavicha imaju nakon dvije utakmice maksimalnih deset bodova, odlično su otvorili kampanju u svojoj skupini. Protiv Cipra su poveli 17:0, no gosti su okrenuli na 17:24, da bi na kraju sve došlo na svoje (46:24)…

Nisu došli s ulice

- Počeli smo furiozno, odradili sve kako je trebalo, s našim minimalnim greškama. Iskoristili smo svaku pogrešku Cipra, a onda je uslijedio period od 15-ak minuta dekoncentracije i neiskustva, velikog raspona godina u našim redovima. Moramo se još malo uštimati. Upozoravao sam na Ciprane, ozbiljna su reprezentacija, nisu se skupili s ulice, znali su iskoristiti svaku našu grešku. U poluvremenu smo se u svlačionici konsolidirali, vratili smo se osnovama i gradili utakmicu u drugih 40 minuta, što nam se u konačnici isplatilo. U završnici smo bili i fizički jači, uložili smo malo više želje i volje, htjeli smo više pobjedu od njih - rekapitulirao je kapetan Jurišić utakmicu u Splitu.

Nacionalna vrsta se sjajno osjeća u gradu pod Marjanom gdje je uvijek dobra atmosfera...

- Uvijek je lijepo igrati na Starom placu, mnoštvo je male djece koja su naša budućnost. Nadam se da ću, kada oni počnu igrati, ja biti na tribini. Drago mi je da smo mogli Splićanima, Dalmatincima i svima koji su došli iz okolnih gradova pružiti odličnu utakmicu i super popodne, pokazati da nije uvijek sve oko nogometa, košarke i rukometa, nego da se i nas vidi na nekakvoj sportskoj karti Hrvatske. Dajemo sve od sebe. Hvala Nadi i gledateljima koji su nas došli podržati jer nam to puno znači - dodao je Jurišić.

Najavio je potom susret s Izraelom koji se igra u Zagrebu u subotu. Pred našima je par dana odmora, a onda se u srijedu okupljaju opet u metropoli...

Izrael potpuno drukčiji

- Oni su još stepenicu jači, dolazi ih dosta iz dijaspore igrati za svoju domicilnu zemlju, većinom iz Francuske i Engleske. Imaju ozbiljnu momčad, fizički su nešto jači od Cipra, tehnički nisu tako dobri. Čeka nas totalno drugačija utakmica. Ali to će nam odgovarati, jer smo mi s našim mladim igračima puno brži na krilima i na pozicijama braniča, tako da nema straha - zaključio je Jurišić.

Igrač splitske Nade Domagoj Plazibat odlično je odigrao, probijao je obranu Ciprana i postigao dva pogotka.

- Jako smo zadovoljni, ostvarili smo ono što smo tražili, pobjedu s bonus poenom što nam ide u prilog za nastavak natjecanja. Otvorili smo odlično, no kasnije se dogodio pad u igri. Ipak smo se nakon toga uzdignuli, poentirali nekoliko puta i sretni odlazimo u Zagreb na utakmicu protiv Izraela. Ciprani su dobra momčad, iskoristili su neke naše pogreške, ali smo se sabrali i napravili ono što smo naumili - kazao je Plazibat.

Sada slijedi jako važan dvoboj s Izraelom?

- Ne idemo u Zagreb bez veze, idemo pobijediti Izrael, dati sve od sebe i nadam se da ćemo to ostvariti. Zadnji put smo ih ovdje dobili kada sam debitirao, vjerujem da će tako biti i u Zagrebu. Bilo bi idealno krenuti s tri pobjede, onda bismo na proljeće čekali Maltu, nadam se da bismo s pobjedom mogli osvojiti skupinu i otići u diviziju više - poručio je Plazibat.

Linker
06. svibanj 2024 06:41