Marko Todorov / CROPIX
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

KATASTROFA ZAGREBAŠA U NAJVAŽNIJOJ UTAKMICI GODINE Ćupić i društvo pomeli hrvatskog prvaka već u prvom poluvremenu, gol-razlika na kraju je nestvarna

Hrvatski prvak PPD Zagreb teško je stradao u Areni Zagreb u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv makedonskog Vardara. Rezultat 18-27 ostavlja jako malo ili nimalo nade za prolazak među osam najboljih momčadi starog kontinenta. Ukupno gledano, bila je to jedna od najlošijih, ako ne i najlošija utakmica Zagreba u ovoj sezoni u Ligi prvaka u kojoj nada o pozitivnom rezultatu trajala samo nekoliko minuta nakon početnog zvižduka njemačkih sudaca.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 23. ožujak 2019. 14:54

PPD Zagreb – Vardar 18:27 (6:14)

PPD ZAGREB: Kastelic (2), Ristanović (6+1); Mrakovčić 3, Božić Pavletić 1 (1), Kontrec 1, Burić 1, Sršen 1, Horvat 1, Potočnik 2, Jotić, Ravnić, Mandić 5 (3), Hrstić 1, Bičanić, Vlah 2, Vekić.

VARDAR: Milosavljev (11+1), Ghetbane; Stoilov 1, Popovski 1, Kristopans 5, Moraes 4, Dissinger 3, Karačić 5, Skube 1, Kalaraš 1, Čupić 3 (3), Dibirov 2, Šiškarjev 1, Borozan, Vojvodić, Kiseljev.

ZAGREB Arena. Gledatelja 10.000. Suci: Geipel i Helbig (Njemačka)

BIVŠI SVJETSKI PRVAK

Igračima Branka Tamšea nije najbolje krenulo, Bičanić, Jotić i Sršen nisu uspjevali zabiti izvana niti u izglednu poziciju staviti Mandića i Horvata na krilima isto kao i Kontreca na crti. U isto je to vrijeme za goste triput Kastelica probio latvijski div Kristopans. Punih sedam početnih minuta trajao je post zagrebačkih igrača dok konačno s krila nije zabio Mandić. Čak 213 centimetara visoki Kristopans možda stvarno jeste neugodna prepreka u obrai Vardara, no ipak ne tolika da momčad koja želi u četvrtfinale Lige prvaka u prvih 15 minuta zabije samo tri pogotka. Da se je nastavilo tako - lako je izračunati - Zagreb bi do kraja ogleda zabio mizernih 12 golova. Dvostruko više golova suparnika u toj fazi utakmice također nije bilo bogzna što, ali je predstavljalo ogroman kapital koji je nakon toga povećao Karačić. Nije pomogao ni ulazak Mrakovčića u sredinu, do kraja prvog poluvremena postignuto je opet točno toliko pogodaka kao i u prvih 15 minuta te je 6-14 izgledalo katastrofalno. Dečki nisu došli na utakmicu. Šalu na stranu, da su u prvih 30 minuta igrali kao u nastavku, sve bi po Zagreb bilo puno pozitivnije uoči uzvrata. Tamše im je imao svašta za reći i prigovoriti. U klupskom se rukometu posljednjih godina svašta događa, no očekivati da se u Skoplju okrene tako velik minus zaista su minimalne.

BIVŠI SVJETSKI PRVAK

Takva se čuda ipak ne događaju, ne u domu makedonskog i bivšeg europskog prvaka iz 2017. Ivanu Čupiću i Igoru Karačiću već sada treba poželjeti sreću u četvrtfinalu.

U nastavku utakmice, kad je sve već bilo riješeno i bilo je samo pitanje s kakvim će plusom Vardar doma u Skoplje, popustili su živci mladom Josipu Vekiću koji je zaradio crveni karton. Ako su loše krenuli u utakmicu, Tamšeovi su je igrači na sličan način i zaključili. Subota stvarno nije bila njihov dan i najbolje im je da se počnu spremati za završnicu SEHA lige i domaća natjecanja. U Ligi prvaka su do sljedeće sezone svoje odradili...

Nexe također poražen, Tatabanya se osvetila

Rukomataši našičkog Nexea su domaćim porazom protiv mađarske Tatabanyje 26-29 u utakmici 5. kola Kupa EHF-a zakomplicirali ulazak u četvrtfinale ovog natjecanja. Igrači Hrvoja Horvata opet nisu briljirali, a ove su se godine nadali da će otići korak dalje nego lani kad su ispali u četvrtfinalu istog natjecanja. Teško da će se ostvariti.

Trener PPD Zagreba Branko Tamše razočaran nakon teškog poraza: Ako Parrondo kaže da su bili savršeni, teško je bilo što dodati

Sve je bilo vrlo jasno i čisto nakon utakmice i treneri su malo toga mogli dodati. Parrondo je bio miran, Tamše vidno razočaran. Imao je razloga.

Trener PPD Zagreba nakon teškog poraza kaže:

- Vardar zaslužuje čestitke. Sve smo napravili kontra onoga što bismo stvarno htjeli. Razbranili smo im uz sve i vratara koji je obranio deset čistih zicera, tako da je teško nešto reći.

Ipak, trebalo je...

- Nismo razvili igru kakvu sam želio u napadu. Bili smo spori, tražili rješenja koja nismo ni trenirali, niti smo ih imali. To je posljedica nesigurnosti nakon brojnih promašaja i izgubljenih lopti. Prvo poluvrijeme bilo je najgore do sada.

Premalo raspoloženih

Zašto, ostalo je pitanje.

- Deviza je bila hrabro i jako u obrani, ali nas je na startu istorpedirao Krištopans sa 11 metara. Onda smo krenuli jače, pa zaradili isključenja. Pa je Vardar sve to kaznio. Nije išlo jednostavno. U drugom dijelu smo tek igrali rukomet. Žao mi je samo da pola toga što imamo nismo pokazali to na terenu. Znam da možemo puno bolje.

I nastavio je...

- Slažem se s time kada se gubi kriv je trener, kada se dobiva zaslužni su igrači. Makar nije uvijek baš tako. Probali smo sve, ali jednostavno smo imali premalo raspoloženih igrača. Ako trener Parrondo kaže da su odigrali savršeno ja tu malo što mogu dodati.

Roberto Garcia Parrondo naravno zadovoljan nakon zagrebačkog raspleta:

- Vrlo sam sretan i ponosan na način na koji smo igrali večeras. Sve što smo dogovorili prije utakmice moji igrači su savršeno napravili.

I ništa, uzvrat je u Skoplju reda radi. Neće ga ni Vardar igrati na razini kao u Zagrebu, ali za pobjedu svakako da. To je stvar stila. (drp)

Linker
28. travanj 2024 12:22