CROPIX
LIGA PRVAKA

NEVJERICA I ŠOK U REDOVIMA ZAGREBAŠA NAKON DEBAKLA U ARENI 'Ovo stvarno nismo očekivali! Svi smo bili ispod svoje razine, počevši sa mnom'

Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 24. ožujak 2019. 11:33

Velika je nevjerica vladala ispred svlačionice PPD Zagreba nakon očajne igre i teškog poraza od Varadara . Dvaput su se ove momčadi sudarale u SEHA ligi ove sezone, bile su to neizvjesne utakmice, po jedna je pobjeda završila na svakoj strani i zato je bilo teško očekivati ovakav rasplet sinoć u Areni. Priznao je to i slovenski vratar Zagreba Urh Kastelic koji je bio daleko od uobičajene razine na koju nas je navikao ove sezone.

- Nismo očekivali nešto ovako, dobro smo radili ovaj tjedan, nismo putovali, bili smo spremni... Znali smo da je Vardar dobar, ali ovome se nismo nadali. Svi smo bili ispod svoje razine, počevši sa mnom. Ušli smo u zadnje vrijeme u crnu rupu iz koje se ne možemo izvući, i u domaćoj ligi smo odigrali dvije loše utakmice. Na nama je da što prije izađemo iz ovoga jer sada dolazi dio sezone u kojem se odlučuje o trofejima. Devet razlike je puno, ali sportaši smo i moramo ići u Skoplje s namjerom da pobijedimo, u suprotnom ćemo još jednom ovako izgubiti - priznao je Kastelic.

Ni njemu ni suigračima se neće biti lako psihički podići nakon ovakvog poraza.

- Najveći je problem u našim glavama, moramo to raščistiti, pokazali smo puno puta ove sezone koliko možemo. Stvarno ne znam u čemu je problem, i kod sebe vidim da me ne ide kao što je išlo dosad. Moramo ostati ekipa, neće biti spasa ako se sada počnemo jedan prema drugome loše ponašati. Nadam se da ćemo dobro odraditi Final Four SEHA lige, treba nam samo jedna ili dvije dobre utakmice da se sve promijeni - dodao je Slovenac.

Na drugoj strani terena jučer je briljirao srpski golman Dejan Milosavljev.

- Ovo je bila velika utakmica za nas. Kad smo krenuli u sezonu sanjali smo da ćemo dočekati četvrtfinale, ali ne bih rekao da je gotovo, pričali su mi da je Zagreb napravio probleme Vardaru prije dvije godine. Dvaput smo igrali ove sezone, bilo je gusto, Zagreb je bio odliča, tako da nismo ovo očekivali. Ali, mi smo danas bili kompletni, imali smo dovoljno vremena da analiziramo suparnika i pokazali smo svoju pravu sliku - rekao je Milosavljev.

David Mandić jedna je od najjačih Zagrebovih karika u obrani, ali ni ta obrana u subotu nije funkcionirala.

- Jako sam razočaran jer znam koliko znamo i što možemo napraviti. Kao što je i trener rekao, razbranili smo njihova golmana, a sami smo zabili samo šest golova u prvom poluvremenu. Puno smo tehničkih pogrešaka napravili, a u napadu nije bilo nikakve ideje - istaknuo je Mandić.

Linker
13. svibanj 2024 21:08