DAMIR KRAJAČ/Cropix
MATERIJAL ZA VATRENE

Jedan igrač Dinama mora postati glavna tema u HNS-u. Jakirović nije mogao zamisliti bolji scenarij

Kup-okršaj s Goricom bio je melem za oči za navijače Dinama
Piše: Mislav ZnaorObjavljeno: 28. veljača 2024. 22:53

Sergej Jakirović napravio je čak osam promjena za okršaj s Goricom u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa, u odnosu na nedjeljni derbi s Rijekom. Dakle, praktički cijelu momčad izmijenio je trener Dinama - i pogodio sa svakom od njih.

Dinamo je napokon izgledao kao momčad dostojna naslova prvaka i uloge favorita koja joj se nameće sama po sebi, bez obzira na to što se radilo o kup-utakmici i protivniku koji je daleko od najbolje forme. Od RPG-a, Vidovića do najboljeg igrača utakmice - Brodića; svi igrači zagrebačke momčadi današnjom su predstavom zaslužili prolaznu ocjenu.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Od prve minute moglo se vidjeti da Dinamo ponovno "diše", Jakirović više ne radi zamjene zato što nije zadovoljan viđenim na terenu, nego zato što može. Proporcionalno dobrim igrama prvog sastava, podigla se i energija i efikasnost igrača s klupe; svima je njima jasno da će se sada morati truditi puno više kako bi upali u prvih 11, negoli na početku sezone kada stvari nisu bile bajne.

Jakirov odabir prvih 11 pokazao je da on više ne može zamisliti momčad bez Petra Sučića. Mladi veznjak, jedan od trojice igrača koji su započeli današnju i derbi s Rijekom (ostala dvojica su Bernauer i Perković), istaknuo se majstorskom loptom s očima koju je Vidović pretvorio u zgoditak.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Ne znamo kakvi su planovi HNS-a za budućnost, ali ako vodeći ljudi u njima ne vide Petra Sučića, netko ne radi svoj posao. Bugojanac, iako rođen u Livnu, u bliskoj bi budućnosti mogao biti materijal za Vatrene. U intervjuu za Sportske novosti, u kolovozu prošle godine, kazao je da ga nitko iz HNS-a nije kontaktirao. Nadajmo se da se nešto u međuvremenu promijenilo...

- Ne znam što bih rekao, igrao sam prije mjesec i nešto dana prijateljsku utakmicu za U-21 reprezentaciju BiH. Nitko me iz HNS-a nije zvao, ali ne opterećujem se previše. Želim igrati najbolje što mogu, pa što Bog da… - kazao je Sučić.

Hrvatsku putovnicu ima, rođak Luka za Vatrene već igra...

A dobrih vijesti za Jakirovića nakon utakmice s Goricom ima napretek. Pogodak tinejdžera Vrbančića, debitantski nastup Cvetka, povratak Šutala, Petko se odmorio... Da je mogao, trener Dinama ne bi zamislio scenarij bolji od viđenoga.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 07:14