Mislav Karoglan

 Cropix
IMPERATIV PROLAZA

Karoglanu gori pod petama, ali sjećate li se što je napravio Leko? Za navijače je to bila katarza

Od početka sezone traži se dogovor zašto ekipa koja ima igrače visokog rejtinga ne pruža adekvatne igre
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. veljača 2024. 07:50

Mislav Karoglan nije se dosad susreo s većim pritiskom na klupi Hajduka. Ne samo za Kup s Varaždinom, jer pritisak je na svakoj sljedećoj utakmici, a četvrtfinalni ogled je prvi na redu.

U sličnoj atmosferi prije godinu dana živio je Ivan Leko. Izgubio je derbi u Maksimiru i samo tri dana kasnije morao je u Osijek na četvrtfinale Kupa. Upravo u tom ogledu napravio je preokret sezone, jer da nije prošao u Kupu tko zna kakav bi dalje bio njegov status. Kup je uvijek borba za trofej bez obzira na to što je prvenstvo u prvom planu. Nakon što je Hajduk u svibnju 2022. godine osvojio Rabuzinovo sunce navijači su doživjeli katarzu. Pročišćenje emocija nakon devet godina čekanja.

Već sljedeće sezone Kup se uzimao kao svojevrsna utjeha, jer očekivala se titula prvaka. Ali nije uzastopno osvajanje Kupa bio minorni događaj, dapače, Bijeli su nastavili s uzimanjem trofeja potvrdivši veličinu kluba. Zato, koliko god prvenstvo bilo prioritet, Kup je i ove sezone jako važan. Pritom četvrtfinalni ogled s Varaždincima ima dvostruku vrijednost.

Šampionska utrka nije izgubljena, ali činjenica je da se spustila razina euforičnog optimizma koji je krasio okruženje u kojem je Hajduk živio

Traži se barem djelomično iskupljenje za prošlosubotnji remi, traži se povratak u formu igre i rezultata. Hajduk ne izgleda dobro, od početka proljeća dojam je da su Bijeli u raskoraku želja i mogućnosti. Kredit očekivanja brzo se potrošio kroz pet prvenstvenih utakmica i zato je pritisak golem. Preko noći se igra neće promijeniti, nitko se ne nada kako će Hajduk odjednom proigrati. Još od početka sezone traži se dogovor zašto momčad koja posjeduje igrače visokog rejtinga na travnjaku ne pruža adekvatne igre.

Zato se protiv Varaždina imperativno očekuje prolaz, bez obzira na ljepotu izvedbe. Karoglan je svjestan što se očekuje od njegove momčadi, svjestan je težine zadatka nakon još jednog emotivnog pražnjenja u prvenstvu. Šampionska utrka nije izgubljena, ali činjenica je da se s recentnim rezultatima spustila razina euforičnog optimizma koji je krasio okruženje u kojem je Hajduk živio posljednjih mjeseci. Zbog toga je prolaz u polufinale Kupa imperativ kojem hajdukovci moraju pozitivno odgovoriti. Uostalom, davno smo konstatirali kako igranje u velikom klubu nosi pritisak, ali i priliku.

S Varaždinom igrači u bijelim dresovima imaju šansu pokazati da mogu i znaju više nego su pokazivali proteklih mjesec dana. I trener također.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 05:34