REUTERS/Andreas Gebert
VELIKI DERBI

NAJTEŽA UTAKMICA PRVOG KRUGA: ŠPANJOLCI SVJESNI DA VEČERAS NEMA IZBORA 'Dobro znamo koliko su Hrvati opasni, oni imaju obvezu napraviti dobar rezultat

Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 17. siječanj 2019. 10:33

Za desno krilo Toulousea Ferrana Solea španjolska reprezentacija večeras (20.30) nema izbora - mora pronaći put do pobjede protiv Hrvatske.

- To je utakmica koja će nam odrediti nastavak SP-a. Najvažnije je da u drugi krug prenesemo maksimalan broj bodova, ako želimo u polufinale, moramo pobijediti - jasan je španjolski reprezentativac.

- Hrvatska, slično kao i Makedonija, često igra sedam na šest, ima jaku prvu liniju i vrlo dobrog golmana. Morat ćemo dobro pripremiti napadačke akcije jer Hrvatska ima visoku obranu koja nas može gurnuti u probleme.

U drugom krugu već čekaju Francuska i Njemačka i, po svemu sudeći, Brazil.

- Neće nam biti lako, ali ako želimo u polufinale, moramo pobjeđivati i najbolje. Francuska i Njemačka su, uz Dansku i Hrvatsku, vjerojatno najveći favoriti prvenstva - zaključio je Sole.

Gurbindo: 'Dobro znamo koliko su Hrvati opasni'

U španjolskim redovima su svjesni da ih najteža utakmica u prvom krugu SP-a čeka na samome kraju. Desni vanjski Nantesa Eduardo Gurbindo hrvatsku reprezentaciju smatra vrlo ozbiljnom prijetnjom, posebno zato što nije zaboravio što se dogodilo prije dvije godine u Francuskoj.

- Jasno je da Hrvatska nije ispunila očekivanja na lanjskom Europskom prvenstvu na svom terenu i upravo zato ima obvezu napraviti dobar rezultat na ovom SP-u. Jako dobro znamo koliko je opasna Hrvatska, uostalom na prošlom nas je SP-u izbacila u četvrtfinalu - poručio je Gurbindo koji svoju reprezentaciju vidi na postolju, baš kao i lani kad je u Hrvatskoj osvojila zlato.

- Vidim glad kod suigrača, želju za pobjedom u svakoj utakmici s konačnim ciljem osvajanja medalje. Još je dugačak put do toga, ali vidim u momčadi isti mentalitet kao prošle godine.

Rezultati by SofaScore

Linker
06. svibanj 2024 10:54