Zvonimir Bilić
 Goran Mehkek/Cropix
NAPUSTIO KLUB

NAŠU LEGENDU NA KLUPI SMIJENILI - IGRAČI! Nakon poraza došlo je do žestokog obračuna u svlačionici, Uprava je htjela da ostane...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. studeni 2019. 12:55

Iznenađujuća vijest iz Rudara - Zvonimir Bilić nije više trener kluba iz Ruda. Nakon utakmice u Čakovcu gdje su Rudari poraženi (31:25) uslijedio je žestoki razgovor trenera i igrača u svlačionici, a posljedica je da bivši rukometni reprezentativac napušta trenersku klupu.

S obzirom na to da je baš u nedavnom razgovoru za Sportske novosti istaknuo da mu je užitak raditi u Rudama, vijest o odlasku svakako je bila neočekivana te smo je provjerili s upravom kluba želeći saznati razloge odlaska: - Uprava kluba bila je za to da trener Bilić ostane, no igrači su bili jedinstveni u stavu da daljnja suradnja s trenerom nije moguća. Nakon toga je on ponudio ostavku, jezgrovit je sportski direktor Darijo Gaća.

Dodatno pojašnjenje potražili smo kod trenera Zvonimira Bilića.

- Razgovarali smo vrlo otvoreno nakon utakmice koju nismo trebali izgubiti. Uvijek ću pružiti ruku boljem protivniku, no u ovom trenutku mi smo bolja momčad od Čakovca, samo to nismo pokazali. Svaka čast domaćinu na pobjedi, ali ponovilo se ono što nam se događa na gotovo svim gostovanjima. Kao da nismo ona ista momčad koja igra u Rudama. Htio sam to promijeniti, jasno i oštro ukazati da tako ne može dalje. Svi smo se složili da nešto treba mijenjati, a u takvim situacijama najlakše je promijeniti trenera, stoga sam odlučio otići. Za mene je trenerski posao u Rudaru bio veliki izazov koji sam spremno prihvatio, ali dalje više ne ide... Dečkima i svima u klubu želim puno uspjeha u daljnjem natjecanju, ne odlazim s gorčinom, naprotiv. Tko zna, možda će nas neki zajednički rukometni put ponovno spojiti - istaknuo je sada već bivši trener Bilić.

Rudari u subotu od 19 sati igraju domaći susret protiv Osijeka, a momčad preuzima dosadašnji Bilićev pomoćnik, bivši dugogodišnji igrač Rudara Tomislav Brnas. (I. Matijašić).

Linker
27. travanj 2024 09:29