Njemačka
 REUTERS/Wolfgang Rattay / REUTERS
SRETNO DO POLUFINALA

NIJEMCI ODUŠEVLJENI NAKON VELIKE POBJEDE PROTIV KAUBOJA 'Vrlo smo zadovoljni pobjedom protiv moćne Hrvatske! Da su oni slavili ne bi bilo nezasluženo'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 22. siječanj 2019. 00:46

Hrvatski izbornik Lino Červar možda je zeznuo neke stvari u utakmici protiv Brazila, možda je zeznuo i neke druge stvari u životu, ali ne može mu se nikako prigovoriti da je "ovca" koja samo kima glavom.

Nakon završetka sramotne epizode u utakmici drugog kola drugog kruga SP-a u kojoj je Hrvatska pokradena, Lino nije imao dlake na jeziku. Pozvao je na bunt protiv ljudi koji vode rukomet i bunt protiv tako čestih sudačkih nepravdi u rukometu.

- Ova utakmica mora biti prekretnica u gledanju na suđenje u rukometu. Ne smiju amateri odlučivati o mojoj sudbini i sudbini moje reprezentacije, a oni su nas pokrali. Za krađu se inače ide u zatvor, za njih dvojicu ne bi bila dovoljna kazna da im se zabrani da dalje sude na velikim natjecanjima. Čestitam mojim igračima na toleranciji, odigrali su do kraja, dali su sve od sebe, a ja sam razmišljao o tome da povučem momčad s terena, toliko sam bio razočaran. Takvo nešto stvarno nema smisla. Mi smo toliko puta oštećeni na velikim natjecanjima, tako je bilo u velikim finalima u Norveškoj 2008., u Hrvatskoj 2009. i u Austriji 2010. Sada se to opet dogodilo u utakmici koja odlučuje o medaljama te o odlasku i neodlasku na Olimpijske igre. Ne želim da se domaćin uvrijedi, Christian Prokop i njegova reprezentacija bili su u redu, na njih nemam nikakve prigovore - zaključio je Lino i onda pred hrvatskim novinarima, dok je njemački izbornik Prokop bio kratak.

- Vrlo smo zadovoljni pobjedom protiv moćne Hrvatske i njezine agresivne i dobre obrane...

- Sretni smo jer smo prošli u polufinale, borili smo se i pobijedili u utakmici ravnopravnih suparnika. Mogla je i Hrvatska pobijediti, da je pobijedila, ne bi to bilo nezasluženo - dodao je Steffen Weinhold.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. svibanj 2024 04:37