RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
FINALE ODBOJKAŠA

Mladostaši opravdali ulogu velikog favorita i u potpunosti nadigrali velikog rivala iz Kaštela

Ribola Kaštela u Domu odbojke nije pružila značajniji otpor momčadi Radovana Gačiča
Piše: HOSObjavljeno: 24. travanj 2022. 20:58

Mladost - Ribola Kaštela 3:0 (25:19, 25:12, 25:18)

ZAGREB - Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja 250. Suci: Rajković i Brlas.

MLADOST: Višić, Repek (L), Nikačević 10, Jakoliš, Bakonji 4, Franca 7, Jakovac, Vaško, Buša 16, Gajić 5, Vlašić, Smiljanić (L), Zeljković 15, Cvanciger.

TRENER: Radovan Gačič.

RIBOLA KAŠTELA: Barać 8, N. Šormaz 8, Kulušić 1, Cvijović, Šuker 4, Barić, Cikojević, Jureta, Pervan (L), Jurić 10, Mandjukov 3, L. Šormaz, Bašić (L).

TRENER: Ivan Rančić.



Odbojkaši Mladosti opravdali su ulogu velikih favorita u finalu doigravanja za prvaka Hrvatske te došli na korak od obrane naslova uvjerljivom izvedbom u prvoj utakmici protiv velikog rivala iz Kaštela, Ribole koja je u subotu uz Savu najbliže došla do 19 poena u prvom setu. Druga dva je Mladost riješila prilično uvjerljivo...

Prvi set je krenuo “rovovskom bitkom”, dobro skautiranje suparnika s obje strane rezultiralo je izjednačenim rezultatom, otprilike do polovice seta. A onda je polako počela do izražaja dolaziti individualna kvaliteta domaćina, veći broj pogrešaka gostiju pa je Mladost povela prvo sa 14:10, pa 23:17, do konačnih 25:19. Uz 5 as servisa i 4 bloka, prema 2 asa i tek jednog bloka Kaštelana, kod kojih je korektor Jurić bio najučinkovitiji s 4 poena, a kod Mladosti Buša 8 (2 asa, blok i 5 poena u napadu), te Zeljković sa 2 bloka i 3 poena u napadu.

I u drugom su setu gosti poveli 1:0, no Mladost se tu puno brže odlijepila, bilo je 7:2, 10:3, 13:4, sve do krajnjih 25:12. Trener gostiju Ivan Rančić uz dva time outa promijenio je gotovo cijelu postavu, ali bez većeg uspjeha. Mladost drži visoku razinu igre sa 7 aseva i 8 blokova, dok su gosti na po 2 skromna poena na servisu i bloku.

Rančić želi nazad

Ni u trećem Mladost ne popušta, vode 5:2 i 7:4, no Kaštelani su svjesni da moraju iz sebe izvući maksimum, pa drže priključak na poen-dva zaostatka za Zagrepčanima. Ali, igra gostiju s povećanim rizikom donosi i veće mogućnosti za pogreške, pa Mladost odlazi na 14:10 i 15:11. Nakon asa broj 9 Bakonjija za 17:13 Rančić traži minutu odmora, nakon koje Mladost postiže dva poena u nizu pa je prisiljen tražiti i drugi timeout. Bez uspjeha, Mladost odlazi na 25:18 za konačnih 3-0 u setovima. Na kraju su gosti imali 18 neforsiranih pogrešaka, domaćin 15.

Ivan Rančić, trener Ribole je čestitao Mladosti na zasluženoj pobjedi, uz dodatak:

- Napravit ćemo sve u drugoj utakmici da se ponovno vratimo u Zagreb. Dobro smo ih skautirali, ali fizički nismo mogli izdržati taj današnji ritam utakmice.

Tihomir Gajić, srednji bloker Mladosti, koji je napravio 5 poena, nakon susreta je rekao:

- Čestitam dečkima na dobro odrađenom poslu, odigrali smo dobru utakmicu i ispoštivali sve što smo se dogovorili. Očekuje nas revanš u Kaštelima gdje neće biti lako, ali mi želimo posao odraditi u dvije utakmice. Nadigrali smo ih servisom, i blokom, no to je i inače nešto što nas krasi tijekom cijele sezone. Imamo spremnost i mirnoću, rješavali smo lakše teške lopte od njih i to je presudilo pobjednika na kraju.

Druga utakmica igra se u srijedu u Kaštelima u 18 sati. (hos)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 19:54