Trener Mladosti Ratko Peris

 GORAN MEHKEK Cropix
KVALIFIKACIJE ZA LIGU PRVAKA

Veliko iznenađenje: Sjajni mladostaši nokautirali Švicarce u zlatnom setu i prošli dalje

U kvalifikacijama za Ligu prvaka zagrebački klub prošao u 3. kolo
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 13. listopad 2022. 23:01

MLADOST - AMRISWIL 3:1 (25:22, 25:22, 25:21 - 15:8)

ZAGREB - Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja: 100. Suci: Akinci (Turska), Rogić (Srbija).

MLADOST: Repek (L), Jakoliš, Stevanović 8, Ivić, Vlašić, Vaško, Ecker 16, Gajić 8, Dolgopolov 5, Jakopec, Smiljanić (L), Stanković 7, Zeljković 18, Cvanciger. TRENER: Ratko Peris

AMRISWIL: Diem (L), Voth, A. Messerli (L), Abouelsoud 8, Filippov, Höhne 3, Schalch, Egger, Von Burg 8, J. Messerli, Wendt 12, Imhoff 5, Migge 3. TRENER: Vincent Pichette.

POENI IZ NAPADA: Mladost 47, Amriswil 34

POENI IZ SERVISA: Mladost 6, Amriswil 2

POENI IZ BLOKA: Mladost 9, Amriswil 3.

POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA: Mladost 28, Amriswil 34.



Prilično veliko iznenađenje priredili su odbojkaši Mladosti u uzvratnoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Mlada garda sa Save, ali uz nekoliko iskusnijih igrača koji su nositelji igre, uspjeli su pobijediti švicarski Amriswil i plasirati se u sljedeću rundu kvalifikacija. Ostvarili su to nakon zlatnog seta u kojem su slavili sa 15:8.

Iako je bilo 3:1 za švicarsku momčad u prvoj utakmici prije tjedan dana, taj jedan osvojeni set davao je nadu da zagrebačka momčad može nešto očekivati u svome Domu odbojke Bojana Stranića. Na koncu, bili su mladostaši pod vodstvom trenera Ratka Perisa još i uvjerljiviji jer su na domaćem terenu dobili s čak bi se moglo reći i glatkih 3:0 u setovima.

Međutim, to je bila samo polovica obavljenog posla, štoviše sav su trud i dobra igra mogli pasti u vodu da se nije dobio i četvrti, odnosno zlatni set koji je odlučivao o putniku u sljedeći krug. No, mladostaši nisu ni tada posustali, već dapače nastavili s hrabrom igrom te grogirane suparnike iz Švicarske nokautirali do kraja.

Trener Peris na teren je poslao postavu u kojoj je Ukrajinac Dolgopolov bio na poziciji tehničara, Austrijanac Ecker na dijagonali, primači-pucači Zeljković i Stanković, blokeri Stevanović i Gajić, a na liberu se izmjenjivali Smiljanić i Repek. I to je osmorka koja je iznijela gotovo cijeli teret utakmice, budući da su Jakopec i Vlašić ulazili sporadično kao taktične zamjene.

Švicarci su očito podcijenili mladostaše, očekujući nakon prve utakmice da samo treba odraditi posao do kraja, ali jednom kad su im kola krenula nizbrdo teško ih je bilo zaustaviti.

Mladostaši, pak, s druge strane samo su rasli kroz utakmicu, dobivali svakim osvojenim poenom sve više samopouzdanja i na kraju su zasluženo ostvarili veliku, veliku pobjedu.

Nastavit će tako borbu za ulazak u europsku elitu, u 3. kolu kvalifikacija čeka ih bugarski klub Pazardžik, koji je na sličan način prošao dalje. Naime, i oni su preko zlatnog seta izbacili favorizirani rumunjski Galati, koji je prvo slavio 0:3 u gostima, pa kod kuće izgubio 3:1 i potonuo u zlatnom setu. Prva utakmica igra se 19. listopada u Bugarskoj...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 16:09