ONDRA DRIML
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Hrvatske odbojkašice vjeruju u nastavak pobjedničkog niza: ‘Nadamo se da ćemo biti čvrste i sabrane‘

Do kraja kvalifikacija naše odbojkašice igraju još protiv Izraela u Osijeku te na Farskim otocima
Piše: HinaObjavljeno: 31. kolovoz 2022. 14:00

Hrvatske odbojkaške reprezentativke u subotu, 3. rujna u 16 sati u gostima igraju uzvratnu utakmicu s reprezentacijom Rumunjske te brane do sad zasluženo prvo mjesto u skupini A kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Reprezentativke Beta Dumančić i Klara Perić nakon pobjede 3:1 nad Rumunjskom u prvoj utakmici kvalifikacija vjeruju u ponavljanje uspješnog rezultata i ostanku na samom vrhu ljestvice.

"Rumunjska je definitivno najjači protivnik skupine. U prvoj utakmici u Osijeku pobijedile smo ih rezultatom 3:1, a pobjedi se nadamo i sada u Rumunjskoj. Dobro ćemo se pripremiti, ispraviti stvari koje nismo radile dovoljno dobro u prvoj utakmici te vjerujem da ćemo se u Hrvatsku vratiti s pobjedom", istaknula je reprezentativka Beta Dumančić dok je Klara Perić dodala: „Pozivam sve da nas podrže i uzvratnu utakmicu protiv Rumunjske prate putem prijenosa na Sportskoj TV. Nadamo se da ćemo u ovu utakmicu uči čvrsto i sabrano te ponovo pobijediti najjaču ekipu naše skupine.“

Uz Rumunjsku, do kraja kvalifikacija naše odbojkašice igraju još utakmicu protiv Izraela 7. rujna u Osijeku te 10. rujna u gostima protiv Farskih otoka.

Kvalifikacije za EP za Hrvatsku žensku odbojkašku reprezentaciju igraju: Samanta Fabris, Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan, Izabela Štimac i Natalija Tomić. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

Linker
26. rujan 2023 21:16