HRVATSKI ODBOJKASKI SAVEZ
BEZ OSVOJENOG SETA

Hrvatski odbojkaši upisali još jedan poraz u Zlatnoj ligi, Ukrajinci previsoka prepreka

Slijedi im gostovanje kod Sjeverne Makedonije, a onda će se triput igrati u Zadru
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 31. svibanj 2023. 20:26

UKRAJINA - HRVATSKA 3:0 (25:19, 25:18, 25:19)

LODZ - Dvorana Gledatelja Suci: Federicious (Grč), Rafadal (Mađ).

UKRAJINA: Polujan, Drozd 0, Plotnickij 13, Sinicija, Terjomenko 11, Semenjuk 11, Kanajev (L), Tupči 14, Kovalov 9, Ščitkov 1, Kučer, Bojko (L), Kisiljuk, Ščurov. IZBORNIK: Ugis Krastins.

HRVATSKA: Višić 1, Mitrašinović 5, Zeljković 7, Hanžić 2, Nikačević 3, Mihalj 5, Pervan (L), Busak Vidaković (L), Marelić 6, Bakonji 0, Perić 1, Cvanciger 3, Brčić, Kulušić. IZBORNIK: Cedric Enard.

POENI IZ NAPADA: Ukrajina 41, Hrvatska 28.

POENI IZ SERVISA: Ukrajina 8, Hrvatska 1.

POENI IZ BLOKA: Ukrajina 10, Hrvatska 4.

POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA: Ukrajina 16, Hrvatska 23.

Druga utakmica u europskoj Zlatnoj ligi i drugi poraz hrvatske muške reprezentacije. No, ovoga puta, za razliku od Belgije proteklog vikenda, ostali smo na nuli u rubrici osvojeni setovi.

Ukrajina, koja je zbog ratne situacije u svojoj domovini domaće utakmice prisiljena igrati u Poljskoj, u ovom slučaju u gradu Lodzu, bila je dominantna kroz cijelu utakmicu.

- Nažalost, baš kako i izgleda po rezultatu, težak poraz od Ukrajine - javio se Ivan Zeljković, koji je i ovoga puta bio najefikasniji naš igrač, ali sa samo sedam poena.

- Za razliku od utakmice s Belgijom, dosta dobro smo otvorili utakmicu, bili u egalu do sredine prvog seta, a onda upali u nekakvu rupu nakon što nismo dvije-tri lagane situacije realizirali. Oni su otišili na tri-četiri razlike i više se nismo mogli vratiti.

Tražio je izbornik Enard rješenja, dizao je s klupe skoro sve raspoložive igrače, nisu ulazili tek Kulušić i Brčić, ali nije bilo efekta.

- Presudio je naš loš prijem. Oni su jako dobro servirali i nismo imali odgovor na to, a i kad jesmo, oni su fizički dobra momčad u bloku pa ni tu nismo imali pravih rješenja. Pred nama je dug put i period da budemo što spremniji za Final Four u Zadru krajem lipnja - zaključio je Zeljković.

Hrvatska sljedeću utakmicu u skupini igra za vikend opet u gostima, u Skoplju kod Makedonije.

Linker
05. svibanj 2024 08:12