Darko Nojić

 DAMIR KRAJAC Cropix
ZAVRŠNICA U MARIBORU

Mladostašice na Final Fouru MEVZA lige: ‘Ekipa je spremna, nabrijana, puna samopouzdanja. Jaki smo‘

‘Znamo sve o suparnicama, dobro smo se pripremili‘, rekao je trener Zagrepčanki
Piše: HinaObjavljeno: 29. veljača 2024. 16:54

Odbojkašice Mladosti ovoga vikenda nastupaju u Mariboru na Final Fouru Srednjeeuropske MEVZA lige, a suparnice u polufinalnom susretu 2. ožujka u 16.00 sati su im prošlogodišnje pobjednice, mađarska ekipa Bekescabai.

U tri prošlogodišnja susreta Mladost je slavila jednom, s 3-2, Mađarice uzvratile istim rezultatom, i to uz pomoć zlatnog seta, dok je posljednji susret, i to ove sezone, prošle godine krajem listopada, pripao ekipi Bekescabai s 3-0.

Mladostašice odlaze u Maribor s izraženim ambicijama dočepati se finala i žele u prvom susretu pobijediti mađarsku ekipu. Trener Zagrepčanki Darko Nojić ne misli da je to samo pusta želja bez povoda.

"Ekipa je spremna, nabrijana, puna samopouzdanja… Jaki smo, znamo koliko vrijedimo. Nakon polufinala Kupa Hrvatske Snježane Ušić, gdje smo u srijedu slavili u gostima protiv Marina Kaštela s 3-1 dobili smo još dodatno na mentalnoj snazi jer smo igrali u gostima kod jakog suparnika, u vrlo važnom susretu, i pobijedili. Ušli smo u finale domaćeg Kupa, što je jedan od ovogodišnjih ciljeva, a sad idemo pokušati ostvariti još jedno finale, u MEVZA ligi", kazao je Nojić.

Što se suparnica tiče, Nojić ističe kako ih njegove suigračice dobro poznaju.

"Znamo sve o njima, dobro smo se pripremili. Ionako smo u posljednje vrijeme smanjili trenažni proces zbog gustog rasporeda, bit će to šest utakmica u 14 dana. Zato održavamo formu i veliku pažnju posvećujemo taktičkoj pripremi svake utakmice. Bekescabai nije u posljednje vrijeme u najboljoj formi sudeći prema rezultatima pa ćemo to pokušati iskoristiti. Uostlom, želimo im uzvratiti za posljednji poraz od 0-3 u Zagrebu kada mi nismo bili ‘svoji‘", dodao je.

U drugom polufinalnom paru sastaju se domaća ekipa Nova KBM Branik i Calcit Kamnik.

"Po meni je Calcit Kamnik tu favorit, bez obzira što Mariborčanke igraju u svojoj dvorani jer su Kamničanke ipak nešto iskusnije. Uostalom, igrale su ove godine i u CEV Ligi prvakinja. No, to naravno ne mora ništa značiti, jer smo ih mi dobili na turniru u Zagrebu s 3-0, dva dana nakon što smo izgubili 0-3 od Bekescabai", osvrnuo se za kraj Nojić na drugi polufinalni susret.

Linker
29. travanj 2024 21:14