ANTE CIZMIC Cropix
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Odbojkaši na startu kvalifikacija pobijedili Cipar: ‘Sada nas čeka jedna od najbitnijih utakmica turnira‘

Leo Andrić je sa 15 poena bio najučinkovitiji igrač na terenu, a valja zabilježiti i šest poena tehničara Bernarda Bakonjija
Piše: HinaObjavljeno: 03. kolovoz 2022. 22:22

U susretu 1. kola skupine E kvalifikacija za Europsko prvenstvo za odbojkaše, reprezentacija Hrvatske je u Osijeku pobijedila Cipa sa 3-0 (25-20, 25-16, 25-13).

Hrvatska reprezentacija je prvu utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023. godine odradila prema očekivanju, pobjedom nad ciparskom vrstom.

Protivnik na startu kvalifikacija nominalno je najslabija momčad u našoj skupini, gdje su još Norveška i Grčka te gdje je već u tom prvom susretu Norveška kod kuće skoro iznenadila favoriziranu Grčku, izgubivši na kraju 2-3, nakon što su vodili sa 2-0 u setovima.

"Prva utakmica protiv Cipra je uspješno apsolvirana. Nervozno smo ušli u utakmicu. No, već u drugoj polovici drugog seta smo ušli u jako dobar ritam te zasluženo priveli utakmicu u našu korist. Okrećemo se utakmici protiv Grčke. Znamo da neće biti lagano. Oni su uz nas favoriti ove skupine. Pripremit ćemo se ovih dana i jedva čekamo utakmicu," kazao je nakon susreta Kruno Nikačević.

"Ovo je bila bitna pobjeda za nas metalno, da se vratimo na stari niz pobjeda. U pobjednički mentalitet koji smo radili cijelo ljeto," dodao je Tino Hanžić.

Leo Andrić je sa 15 poena bio najučinkovitiji igrač na terenu, a valja zabilježiti i šest poena tehničara Bernarda Bakonjija, četiri blokom uz dva as servisa.

"Ušli smo kao favoriti, tako smo i odradili. Idemo u Grčku kroz tri dana. Čeka nas jedna od najbitnijih utakmica turnira," dodao je Andrić.

Slijedeći susret Hrvatska igra u Glyfadi protiv Grčke, u nedjelju 7. kolovoza, a tri dana kasnije u Gradskom vrtu protiv Norveške. Slijedi ogled u Norveškoj 14. kolovoza, a Grčka nam dolazi u goste 17. kolovoza. Posljednja utakmica kvalifikacija igra se 20. kolovoza na Cirpu.

Linker
19. travanj 2024 13:51