Protiv Ukrajine nije išlo, valjda hoće protiv Makedonaca - Marino Marelić

 ZVONKO PAVIĆ/Cropix
ZLATNA LIGA U ZADRU

Polako napredujemo, ali želimo to sada napokon pretvoriti i u prvu pobjedu

Muška reprezentacija protiv Sjeverne Makedonije traži revanš za tijesan poraz (3:2) u Skoplju
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 14. lipanj 2023. 13:03

Hrvatski odbojkaški reprezentativci večeras (20.00) igraju drugu utakmicu europske Zlatne lige pred domaćom publikom u Zadru. Snage će od 20 sati u ŠC Višnjik, odmjeriti protiv reprezentacije Sjeverne Makedonije.
Bit će to nova prilika za prvu pobjedu u skupini B nakon što u prve četiri utakmice to nije bio slučaj. Istina je da su aktualnom sastavu koji je na okupu, nedostajala dvojica-trojica ključnih igrača (Đirlić, Sedlaček, Šestan), no jasno da to nitko ne želi uzeti kao alibi.

Dobro poznajemo Makedonce

No, uz saznanje da je Hrvatska domaćin Final Foura ovoga natjecanja (24. i 25. lipnja), pa je stoga automatizmom i sudionik završnog turnira bez obzira na rezultate u skupini, omjer 0-4 nije zabrinjavajuć. Ali, nije baš ni ugodan za vidjeti, pa nema sumnje da bi i izbornik Cedric Enard i igrači vrlo rado uklonili ovu nulu u rubrici pobjede.
Sjeverna Makedonija trebala bi stoga večeras biti prva žrtva...
- O Makedoncima mogu reći da ih dobro poznajemo. Oni su ozbiljna i iskusna momčad. Njihov najbolji igrač je Georgijev i na njega moramo posebno paziti - istaknuo je jedan od naših najpouzdanijih igrača, Ivan Zeljković, prije nego se okrenuo stanju u vlastitim redovima.
- Veseli me naš mali napredak, koji se ipak vidi iz utakmice u utakmicu. Nadam se da ćemo večeras taj progres okruniti prvom pobjedom u Zlatnoj ligi. Imamo dosta ozljeda na ključnim pozicijama u momčadi i to bi nam mogao biti mali problem. No, do Final Foura bit ćemo kompleti i zdravi.

Još i Belgija pa Final Four

Jedna od ozljeda dogodila se dan uoči nedjeljne utakmice protiv Ukrajine (0:3) i to našem organizatoru igre Petru Višiću. U međuvremenu je mjesto popunio mladi Ivo Mustapić iz Ribole Kaštela.
S Makedonijom smo, inače, igrali prije deset dana u Skoplju i bili jako blizu pobjede. Nakon 0:2 u setovima vratili smo se na 2:2 i onda tijesno, na razliku izgubili odlučujuću dionicu.
- Bila je to velika borba, nadam se da ćemo im sada uzvratiti za taj poraz - naglasio je naš libero Hrvoje Pervan.
- Oni su iskusna reprezentacija, koja na svakoj poziciji ima kvalitetne igrače, koji igraju u jakim stranim klubovima. Očekujemo jaku i tešku utakmicu protiv njih.
Nakon Makedonije ostaje Hrvatskoj još i domaćinstvo Belgiji u nedjelju (20.00), također u Zadru (ulaznice na eventim.hr i na blagajni SC Višnjik), u posljednjem kolu grupne faze Zlatne lige. A slijedi potom posljednjih pet dana priprema za Final Four i pokušaja da se, osvajanjem zlata, izbori plasman u kvalifikacije za Ligu nacija, u kojoj ove godine igra naša ženska reprezentacija.

Linker
06. svibanj 2024 11:52