MARKO TODOROV Cropix
ODBOJKA

Regionalno slavlje mladostašica za kraj godine, svladale Austrijanke s glatkih 3:0

Zagrepčankama je ovo treća pobjeda u MEVZA ligi, uz jedan poraz
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 20. prosinac 2023. 20:06

Mladostašice su pobjedom obilježile kalendarski kraj godine, dobivši austrijsku ekipu Oberbank Steelvolleys Linz s 3:0 (25:21, 25:13, 25:10). Zagrepčankama je ovo treća pobjeda u MEVZA ligi, uz jedan poraz, dok Austrijanke još uvijek ne znaju za pobjedu, a do sada u ligi nisu osvojile niti seta.

Austrijanke su u Dom odbojke stigle samo s 10 igračica, od kojih su čak četiri Amerikanke, dok je u domaćem sastavu nedostajala srednja blokerica Aida Mehić.

Od starta je Mladost nametnula svoj sustav igre, koji Austrijanke nisu mogle pratiti. Doduše, u prvom su se setu još nekako držale, čak i vodile minimalno sredinom seta, no u finišu domaće odlaze na 24:18 i set mirno privode kraju. U drugom i trećem setu mladostašice su bile nadmoćnije u svim segmentima igre, a trener Darko Nojić ima priliku dati i igračicama s klupe da osjete slast zaslužene pobjede.

- Jako sam zadovoljan igrom i pobjedom, ovo nam je bila treća utakmica u tjedan dana koju smo vrlo uvjerljivo dobili - rekao je Nojić.

Pojedinačno kod Mladosti, Andrea Mihaljević 15 poena, Katarina Pavičić 13, Mirta Freund 10.

Sljedeća utakmica Mladosti u MEVZA-i je 23. siječnja protiv Branika u Mariboru, a četiri dana kasnije nastavlja se i hrvatska Superliga.

Linker
07. svibanj 2024 04:58