Carl Court Getty Images
PRAVDAJU SE

'ODLUKA O ODGODI IGARA NIJE BILA ZAKAŠNJELA' Nismo oklijevali, jer smo bili u vrlo kompliciranoj situaciji'

Piše: HinaObjavljeno: 13. travanj 2020. 16:03

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach u ponedjeljak je negirao optužbe da je odgoda Olimpijskih igara u Tokiju došla prekasno, ali je kazao da će se troškovi odgode mjeriti u stotinama milijuna eura.

"Bili smo i još uvijek smo u vrlo kompliciranoj situaciji, a kao odgovorna osoba ne možeš donositi odluke na temelju svoje intuicije. Zato nas nitko ne može optuživati da smo oklijevali, bili nezreli ili da je bilo pomanjkanja transparentnosti pri odgodi. Svim onim teoretičarima zavjere poručujem da MOO ni u jednom trenutku nije razmišljao o otkazivanju Igara", kazao je Bach za njemački list Welt am Sonntag.

OO je početkom travnja pozvao organizatore Igara da maksimalno smanje troškove na svim mogućim stavkama, kao i da će teško biti doći do dodatnih sredstava.

Bach je dodao kako unatoč svemu, očekuje vrlo uspješne Igre u Tokiju.

"U Japanu se itekako osjeća pandemija koronavirusa, možda sada i više negoli prije mjesec dana i zato možda postoje sumnje i u samom Japanu kako će izgledati Igre sljedeće godine.Naša prva i osnovna vodilja je da sportaši i svi koji budu sudjelovali na OI budu zdravi i zaštićeni od virusa. To će biti osnova i za sve naše buduće odluke", zaključio je Bach.

OI će se održati od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021.

Linker
05. svibanj 2024 00:52