Barbara Matić
 ATTILA KISBENEDEK Afp
SJAJNE VIJESTI

Barbara Matić izborila finale! Sjajan nastup naše najbolje judašice u Parizu, evo kada se bori za zlato

Dvoje Hrvata u finalnom bloku pariškog Grand Slama! Nešto što se ne viđa, ne događa često.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. listopad 2021. 13:43

Najbolja hrvatska judašica, najbolja sportašica Hrvatske 2020. u izboru Sportskih novosti, Barbara Matić, sjajno je ušla u novi olimpijski ciklus. U Parizu, na Grand Slamu turniru koji donosi i velik broj bodova za Olimpijske igre u Parizu 2024., Barbara je izborila finale!


Nedjelju u Gradu svjetlosti i ljubavi, Barbara je otvorila pobjedama u četvrtfinalu kategorije do 70 kg (u 1. je kolu bila slobodna) nad Mongolkom Eenkchimeng Tserendulam, da bi u polufinalu bila bolja i od Britanke Kelly Petersen Pollard. Za zlato će se boriti protiv Saki Niizoe iz Japana. Finalni blok u Parizu počinje u 17.00 sati, međutim...


Nećemo ondje u borbi za medalju, u Barbarinom slučaju zlato, gledati samo našu prvu judašicu. U finalni se blok plasirao i teškaš Zlatko Kumrić! Splićanin je u kategoriji do 100 kg prvo pobijedio Nicolasa Pavlovskog iz Francuske, zatim Brazilca Lucasa Limu, te mu u polufinalu predstoji sraz s Rusom Armanom Adamianom. Dvoje Hrvata u finalnom bloku pariškog Grand Slama! Nešto što se ne viđa, ne događa često.

Linker
26. travanj 2024 00:58