HRVATSKI RAGBIJAŠKI SAVEZ/FACEBOOK
VRIJEDAN POKLON

Britansko veleposlanstvo doniralo opremu za mlade ragbijaše: ‘Drago nam je vidjeti suradnju u sportu‘

Mladosti i Dubrovniku opremu je uručio politički tajnik pri Britanskom veleposlanstvu u Zagrebu Thomas Mead
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 23. listopad 2023. 13:54

Hrvatski ragbijaški savez i Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske uručili su donaciju sportske opreme hrvatskim ragbijaškim klubovima HARK Mladost i RK Dubrovnik s ciljem podrške razvoja sporta i mladih ragbijaša u Hrvatskoj.

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s krovnom ragbijaškom organizacijom "World Rugby" i britanskoj humanitarnoj organizaciji SOS Kit Aid, pristigla donacija uključuje osnovnu ragbijašku opremu, sportske uniforme, štitnike i drugu opremu koja će koristiti u radu klubova. Ovom donacijom odlučili su iskazati podršku najmlađem članu ragbijaške obitelji, RK Dubrovniku. Donacija je uručena i HARK Mladost, koji je nedavno investirao u novi teren ili "mini pitch" za rad s mlađim članovima.

Uoči početka Kupa Hrvatske za igrače do 14 godina, predstavnicima Mladosti i Dubrovnika doniranu je opremu uručio drugi politički tajnik pri Britanskom veleposlanstvu u Zagrebu Thomas Mead.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix

- Drago nam je zbog ove donacije, koja će pomoći klubovima i talentiranim mladim hrvatskim ragbijašima. Drago nam je vidjeti i sjajnu britansko-hrvatsku suradnju u sportu, promociju vrijednosti i prijateljstva u godini u kojoj ragbi slavi 200 godina postojanja - rekao je Mead, dok je predstavnica HRS-a Ivana Maras naglasila:

- Zahvaljujemo britanskom veleposlanstvu na dugogodišnjoj potpori i s ponosom podržavamo ovu akciju, koja klubovima omogućuje da rastu i razvijaju se te da naše najmlađe članove zadrže u sportu.

Dok se u Parizu igra završnica SP-a u čijem su finalu Novi Zeland i Južna Afrika, pred hrvatskom reprezentacijom je ciklus utakmica, koji počinje pripremnim susretom u Sheffieldu humanitarnog karaktera. Sav prihod ići će udruzi za istraživanje bolesti motoričkih neurona Doddie Weir. Nakon toga slijede reprezentativne utakmice Europskog kupa nacija Trophy divizije protiv Češke, Ukrajine i Švedske.

Linker
07. svibanj 2024 19:14