WILLIAM WEST Afp
NEISPRIČANE TAJNE

Buran život Tigera Woodsa: Zbog ljubavi prema ženama s njim je svaki odnos prekinuo i Roger Federer...

Veliki je golfer stalno pod svjetlima reflektora i zbog ispada u privatnom životu...
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 28. veljača 2021. 17:41

Ovih je dana lokalni šerif imao zanimljiv susret u neobičnim okolnostima negdje na periferiji Los Angelesa. Dok je natjeravao čovjeka koji je obilato nadmašio dozvoljenu brzinu naletio je na Tigera Woodsa. Možda i najveći golfer svih vremena, ili da budemo korektni prema nekima drugima, jedan od najvećih svih vremena, doživio je prometnu nesreću, a nije mu bila prva, negdje u 7 sati ujutro. Bio je sam u automobilu, na jednoj nizbrdici je očito izgubio kontrolu, isprevrtao se i završio s brojnim teškim ozljedama noge.

- Gospodin Woods imao je veliku sreću, malo je nedostajalo da ne izgubi život.

Prevezen je u bolnicu, bio je pri svijesti i oni koji su vodili brigu o njemu nisu primijetili da su u igri možda bili alkohol ili razni opijati. Nakon višesatne operacije, jer mu je desna noga slomljena na dva mjesta i imao je otvoreni prijelom, doista se može reći da je i dobro prošao.

Djevojke iz koktel bara

Koliko će to utjecati na karijeru ovoga 45-godišnjaka, koji već u ovim godinama može konkurirati i igrati na Senior Touru, teško je reći. No, kada se zbroji i oduzme sve što je prošao u životu, tajnovitom životu, dođe se do toga da Woodsa jednostavno nitko nema pravo otpisati. Naime, čovjek koji je osvojio 15 velikih turnira, posljednji prije dvije godine (Masters u Augusti) i to nakon što je godinama bio otpisan, pa moglo bi se čak reći i zaboravljen.

Ove godine, na žalost, neće moći igrati u Augusti za koju se pripremao još od kraja prošle godine kada je peti put operirao leđa, koja su mu bila i ostala, uz sadržajan privatni život, najveći problem. Najnovija nezgoda samo je još jedna priča u burnom životu Amerikanca, čiji je najdelikatniji dio dugo bio skriven od očiju javnosti, a odnosio se na činjenicu da je volio žene jednako kao i golf, a ponekad čak i više.

Taj njegov tajni život prvi put je izašao na vidjelo u velikom tekstu, koji je objavljen 2009. godine u National Enquireru i bio je to ogromni skandal koji tadašnja gospođa Woods, Šveđanka Elin Nordegren, nije ni oprostila ni zaboravila. Naime, zaboravni Woods ostavio je svoj drugi mobitel na stolu, a zna se kako ide priča “svaki oprezni muškarac ima barem dva mobitela”, a gospođa Elin pročitala je neke poruke koje su bile i sočne i zanimljive. Za nju toliko zanimljive da je s golf palicom počela natjeravati nevjernog supruga po kući, a on je u panici, onako bos, izjurio iz kuće i u pokušaju bijega automobilom zabio se u hidrant.

Epilog cijele priče bila je rastava braka u kojem imaju dvoje djece, sina i kćer, a s gospođom Woods, koju je poznati golfer upoznao kod jednog kolege, gdje je kao mlada studentica čuvala djecu, pokušao je sve ispraviti i povući se u miran život. No, onaj prvi je bio previše buran da bi ga se preko noći odrekao.
Taj buran ili tajni život Tigera Woodsa odnosio se na brojne kontakte, a netko bi ih nazvao ljubavnim avanturama, iako se prije svega radilo samo o seksu. Posebno su mu se sviđale djevojke koje su radile u koktel barovima i preko njih je živio taj svoj drugi život.

Skandal koji mu se dogodio bitno je utjecao i na njegov poslovni život, jer su se mnogi sponzori odmakli od čuvenog golfera, a jedini mu je vjeran ostao Nike s kojim je čak i produžio ugovor za 100 milijuna dolara.

Među brojnim prijateljima ili poznanicima, koje je izgubio preko noći, najpoznatiji je bio Roger Federer. Njihov je kontakt bio prijateljski, upoznali su se na snimanju reklame, Woods je dolazio na US Open kad je Federer igrao, a i Švicarac je dolazio na neke njegove turnire, no i to je preko noći prestalo. Bračna nevjera u količinama u kojima ju je Woods isporučivao, bila je previše da bi istančani ukus Rogera Federera, a možda i njegove supruge Mirke, to mogao i želio prihvatiti.

Ako je vjerovati medijima, Woods se nakon svega doista povukao u miran život, ako su ga i dalje privlačile neke druge igre s palicom i rupama o njima se malo znalo, a u međuvremenu je stigao i do stabilne veze.

Osim toga, njemu je ionako bilo najvažnije da mu je sve oprostila majka. U međuvremenu se i njegov odnos s gospođom Elin prilično popravio pa je mogao dosta vremena provoditi s djecom. A za njega je najveća nagrada onoga dana kada je osvojio Masters, svoj 15. veliki turnir, bila činjenica da su ga tamo, na 18. rupi, čekali majka i djeca, koja su napokon uživo doživjela koliko je njihov tata veliki golfer.

Kontroliranje štete

S 15 velikih turnira neće otići u mirovinu i legendu kao najveći svih vremena. Čuveni Amerikanac Jack Nicklaus ima ih 18 i osvojio ih je u rasponu od 24 godine, dok je Tiger svojih 15 ostvario u rasponu od 22 godine. No, s pozicije privatnog života u kojem mu se dogodilo nešto što se drugim velikim sportašima nije događalo ili jest, ali su bili pažljiviji u kontroliranju štete, poput Michaela Jordana i nekih drugih NBA košarkaša, s vremenom je naučio svoju lekciju. A činjenica da je s 43 godine osvojio Masters stavlja ga u red onih koji su u četrdesetima ostvarili dobar dio snova.

Uostalom, s 43 godine je nedavno Tom Brady osvojio Super Bowl. Možda bi ih Tiger Woods naslagao i više u nekim drugim okolnostima, ali prijatelji će reći da ih je ionako dovoljno naslagao. Kombinirano, na golf terenu i u krevetu.

Ozljede su ozbiljne i postavlja se pitanje hoće li ga poslati u mirovinu. Jedan drugi veliki golfer, Amerikanac Ben Hogan, 1948. je podletio autom pod kamion i doživio ozljede koje su mu prijetile amputacijom noge. Liječnici su mu rekli da više nikad neće moći igrati golf, ali on se čudesno oporavio i osvojio još nekoliko velikih turnira. Ako se Woodsu ne posreći na isti način, barem će moći reći da je u mirovinu otišao s 82 osvojena naslova, a toliko ih ima i višegodišnji rekorder, legendarni Amerikanac Sam Snead.

Ne znam kako bi Woods opisao svoj život, ali znam da bi holivudska priča u kojoj bi on pisao scenarij bila apsolutni hit.

Linker
19. travanj 2024 00:52