Screenshot
U DISCIPLINI TRAP

Dominacija naših strijelaca: Hrvatska super trojka osvojila novo zlato na Svjetskom kupu u Kairu!

Najveći konkurenti Španjolci zaustavljeni su koronom, sve drugo je za naše majstore bio lagan posao
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. ožujak 2021. 20:10

Novi sjajan doseg naših trapaša. Drugim zlatom završen je nastup na Svjetskom kupu u egipatskom Kairu. Nakon Antona Glasnovića u pojedinačnoj konkurenciji, dominirali su naši strijelci u momčadskom natjecanju. Bili su očekivano dobri, a vrhunskim dosezima iz pojedinačnog natjecanja pridružio se društvu i olimpijski pobjednik Josip Glasnović.


Super trojka - braća Glasnović i Cernogoraz, nije se dala smesti. Najveći konkurenti Španjolci zaustavljeni su koronom, a sve drugo je za naše majstore bio lagan posao.


Momčadski trap je nova disciplina. Računaju se kvalifikacije iz pojedinačnog natjecanja (zbroj pogodaka od 125 metaka), a u finalu se pucaju još dvije serije kvalifikacija (po 25), a onda rasplet za medalje, prvi i drugi za zlato, treći i četvrti za broncu. Naši su trapaši dominirali u kvalifikacijama sa 493 mete (A. Glasnović 166, Cernogoraz 165, J. Glasnović 162) ispred Rusa koji su imali 483 mete.


U finalu su svladali Ruse 6:2 (14:11, 14:13, 15:15, 13:13). Svaki ‘set’ puca svaki strijelac po pet metaka, pobjeda u setu računa se 2 boda, egal 1, a igra se do 6. Otvorili su finalnu seriju uvjerljivo, Rusi su se onda popravili, Alipov je bio sjajan, ali kada je trebalo naši su pogodili sve, a priču je zaključio Josip Glasnović.


Brončanu medalju u raspucavanju nakon ‘regularnih’ 5:5 odijeli su Egipćani protiv Slovenaca sa 3:2. Zanimljivo je bilo i sigurno da će ta disciplina zaživjeti na ovakvim natjecanjima. Na našu veliku radost.

Linker
23. svibanj 2024 11:09