Hrvatski ragbijaši

 RANKO ŠUVAR/Cropix
PRINOVE U REPREZENTACIJI

Hrvatska dobiva pojačanja iz dijaspore, stižu talentirana braća iz Argentine: ‘Oni bi mogli biti budućnost‘

Izbornik Anthony Poša pozvao je nova imena uoči nastavka natjecanja u europskom Kupu nacija
Piše: SNObjavljeno: 24. veljača 2024. 10:03

U jesenskom ciklusu Trophy divizije europskog Kupa nacija hrvatska je ragbijaška reprezentacija sakupila šest bodova u tri utakmice. Idući mjesec natjecanje se nastavlja. Nakon priprema u Sinju od 7. do 10. ožujka, naši će ugostiti Litvu 16. ožujka u Zagrebu pa 23. ožujka gostovati u Švicarskoj, piše Slobodna Dalmacija.

Za tu je akciju izbornik Anthony Poša pozvao neka nova imena i iz domaćih klubova, ali i iz inozemstva.

- Dylan Rowe se vraća u reprezentaciju nakon nekoliko godina, bio je ozlijeđen, nekad se nije mogao odazvati, a sad igra dobro u Australiji i stiže. Jordan Lenac je debitant, djed mu je iz Rijeke, ima hrvatsku putovnicu i igrao je na visokoj razini, za Glasgow Warriors, a sad igra u Australiji. A braća Rizzi dolaze iz Argentine, primarno žele igrati za ragbi 7 reprezentaciju, ali igraju na dobroj razini u Argentini i želimo ih vidjeti. Svi su to mladi momci, između 21 i 25 godina, tako da su možda nova generacija za budućnost reprezentativaca iz dijaspore - rekao je Poša.

Neki iz jesenskih okršaja nedostaju.

- Jason Newton ne može doći iz Južnoafričke Republike zbog posla i drugih obveza, Joshua Brajković također, a Denisa Majstorovića vjerojatno klub ne pušta jer istovremeno u talijanskoj ligi im važne utakmice za ostanak. On želi doći, svi će nam nedostajati, nećemo ih lako nadomjestiti, ali napredujemo, učimo, pogotovo momci koji su odradili pripremnu turneju s ragbi 7 reprezentacijom, koju paralelno pripremamo za Championship diviziju, utakmice najvišeg europskog ranga - zaključio je Poša.


Igrači za pripreme u Sinju

MAKARSKA: Marko Svaguša, Ante Majić

MLADOST: lija Biškić, Marko Buljac, Jan Vlašić, Nik Jurišić, Josip Radman, Dominik Fišić, Tomislav Fišić, Matej Buljanović, Krešo Begić

NADA: Krešimir Čorić, Edi Dodoja, Ivo Perić, Marin Vlajčević, Karlo Delo, Andro Bašić, Domagoj Plazibat, Antonio Petera, Vinko Rudić

NOVI ZAGREB: Filip Perica

SINJ: Marko Grčić, Nikola Pavlović, Luka Lerotić, Ivan Brčić, Stipe Žigo, Stipe Brčić, Dražen Brčić-Šušak

ZAGREB: Niko Vranešević, Lauro Kostić, Marko Livaić, Vid Vukovac

INOZEMSTVO: Dylan Rowe (AUS), Martin Altamirano (ARG), Jordan Lenac, (AUS), Domingo Rizzi (ARG), Francisco Rizzi (ARG)

Linker
07. svibanj 2024 21:21