IVO RAVLIĆ/Cropix
PORAZ OD ŠVEDSKE

Hrvatska se lavovski borila pa ostala bez bodova, vjetar namučio igrače: ‘Mogli smo do bodova‘

Hrvatski ragbijaši u Makarskoj su diviziji Trophy poraženi od Švedske rezultatom 20:22
Piše: Predrag Žukina iz MakarskeObjavljeno: 18. studeni 2023. 16:35

Hrvatski ragbijaši nisu uspjeli slaviti i u drugoj utakmici igranoj u Makarskoj u sklopu Europskog kupa nacija divizije Trophy. Nakon što su proteklog vikenda slavili uvjerljivo protiv Ukrajine, u subotu su nesretno poraženi od Švedske rezultatom 20:22 (10:19).

Utakmica je ponovno privukla velik broj Makarana koji vole ragbi i njihovih gostiju kojih je još uvijek veliki broj u sunčanom gradu podno Biokova. Planina je cijelu noć divljala, i cijelo je jutro uoči utakmice bura valjala more, no oslabila je u pravom trenutku tako da su izabranici Anthonyja Poše i njihovi protivnici unatoč jakom vjetru, imali koliko-toliko prihvatljive uvjete za igru.

image
IVO RAVLIĆ/Cropix
image
IVO RAVLIĆ/Cropix

Na startu su se bolje snašli hrvatski igrači, koji ovim porazom još nisu osigurali ostanak u ovoj višoj jakosnoj diviziji u kojoj su još i Švicarska, Litva i Češka od kojih je u gostima upisan poraz u prvoj utakmici novog ciklusa natjecanja.

Krenulo je vodstvom Hrvatske nakon kazne koju je uspješno odradio Newton za 3-0, no uslijedio je period bolje igre protivnika koji je do poluvremena položio tri puta uz dva uspješna pretvaranja te je Svagušino jedino hrvatsko polaganje u 33. minuti i uspješno pretvaranje Newtona na poluvremenu donijelo minus 10-19.

image
IVO RAVLIĆ/Cropix
image
IVO RAVLIĆ/Cropix

Nažalost, unatoč lavovskoj borbu u drugom dijelu i polaganju Danijela Mau‘ua i Korduna, gosti su zadržali prednost i bodove. Newton zbog jakog vjetra nije bio precizan u pretvaranjima.

- Male su nam greške odnijele veliku pobjedu. Mogli smo do bodova - kratko je nakon poraza rekao izbornik Poša.

Inače, hrvatski su ragbijaši uoči utakmice odali počast žrtvama Domovinskog rata. Igrači i stožer posjetili su Spomenik braniteljima u Parku fra Jure Radića u Makarskoj.

image
IVO RAVLIĆ/Cropix
image
IVO RAVLIĆ/Cropix

- Posebna je čast kao kapetan na ovaj način odati počast svim žrtvama Domovinskog rata. I suigrači koji nisu rođeni u Hrvatskoj dobro znaju što se dogodilo taj dan i što on znači svim Hrvatima. A nama je to poseban i dodatni motiv u utakmici. Još nikad ragbi reprezentacija nije igrala na taj dan - rekao je Nik Jurišić.

image

Izbornik Anthony Poša

IVO RAVLIĆ/Cropix
image
IVO RAVLIĆ/Cropix


Hrvatska - Švedska 20-22

Hrvatska: Mau‘u 5, Altamirano, Biškić, Buljac, Brčić-Šušak, Svaguša 5, Galić, Perić, Newton 5, Jurišić, Pavlović, Grčić, Majstorović, Buljanović, Vranešević, Brčić, Kordun 5, Brčić, Majić, Rudić, Lerotić, Perica, Vlajčević.

Linker
03. svibanj 2024 10:31