Pavao Jozić

 
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
JOZIĆ SAZNAO VELIKU VIJEST

Hrvatska zbog ‘hrabre odluke‘ europskog prvaka dobila još jednog putnika za Tokio: ‘Iznenađen sam‘

‘Sretan sam što imam priliku predstavljati Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama‘
Piše: HinaObjavljeno: 26. svibanj 2021. 20:40

Izvršni odbor Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) u srijedu je za evidentnog kandidata za nastup na 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju imenovao parastolnotenisača Pavla Jozića, člana STKI Sinergiye iz Samobora.

HPO je u utorak obaviješten od strane ITTF-PTT-a da je prvoplasirani igrač s Europskog parastolnoteniskog prvenstva 2019. Nizozemac Jean Paulo Montanus u kategoriji 7. odustao od nastupa u Tokiju te da je sukladno kvalifikacijskim kriterijima njegovo mjesto dodijeljeno viceprvaku Pavi Joziću.

Pavao Jozić o svom odlasku u Tokio naglašava:

"Odluka Nizozemca Jean Paula Montanusa da neće nastupati na igrama u Tokiju me iznenadila. Poštujem njegovu odluku. Vjerujem da je to bila teška, ali hrabra odluka i želim mu sve najbolje u daljnjoj karijeri. Sretan sam što imam priliku predstavljati Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Nakon što mi je za dlaku promakao plasman u Rio de Janeiro 2016. odlazak u Tokio za mene je ostvarenje velikog sportskog sna. No tu priča ne završava. Želim se pripremiti najbolje što mogu do Tokija te uspješno boriti se za medalju na Paraolimpijskim igrama. Zahvalan sam svim ljudima koji su vjerovali u mene i podržavali me na mom sportskom putu, prvenstveno HPO-u i Parastolnoteniskom savezu", zaključio je novi evidentni putnik za Tokio.

"Nakon Anđele Mužinić u kategoriji 3, Pavao Jozić drugi je hrvatski evidentni putnik u para stolnom tenisu za 16. paraolimpijske igre u Tokiju. Sudjelovanje i plasman na paraolimpijskim igrama je veliki uspjeh za Hrvatski parastolnoteniski Savez kao i za samog Pavu Jozića. Nakon kvalifikacijskog turnira u Laškom koji će se održati od 2. do 6. lipnja očekujemo plasman bar još jednog predstavnika u Tokiju", kazao je izbornik Emil Gubica.

Linker
25. travanj 2024 06:56