Ivan Huklek (u crvenom)
 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
DVIJE SJAJNE BORBE

‘Hrvatski Hulk‘ u polufinalu! Ivan Huklek sredio Amerikanca i Uzbekistanca, do medalje može već danas

A sad ga čeka - velika faca. Srebrni iz Rija, dvostruki svjetski i trostruki europski prvak.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 03. kolovoz 2021. 05:44

Bravo Hulk! Naš hrvač, Ivan Huklek na samo je borbu odnosno pobjedu udaljen od medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nakon pobjede (5:1) nad Amerikancem Stefanowiczem u 1. kolu ili osmini finala, u četvrtfinalu je Zagrepčanin iz Sesveta svladao iskusnog, 37-godišnjeg Uzbekistanca Rustama Asakalova 4:1!

Odlično je bilo njegovo bacanje suparnika iz stojećeg položaja na leđa, za što je nagrađen s četiri boda. To vodstvo, Ivan nije ispuštao, dopustivši jakom, odličnom Uzbeku koji je kolo ranije izbacio svjetskog prvaka da samo smanji na 4:1.

Po okončanju borbe, Ivanov pogled prema gore i poljubac. Po svemu sudeći, "pozdrav" sestrici Marti (11) koja je preminula ovog proljeća, samo koji dan uoči Ivanovih tada još kvalifikacije za OI. Polufinale je na rasporedu iza 11.30 okvirno oko 11.45, može biti i malo ranije, ovisno o borbama. Naime, njegovo je polufinale četgvrta borba programa koji počinje u 11.15 po našem vremenu. Protivnik je Ukrajinac Zhan Belenjuk.

Dotični je inače srebrni s prethodnih Olimpijskih igara u Riju, dvostruki svjetski (2015. i 2019.) te trostruki europski prvak. To je ostvario tri put zaredom, 2014., 2016. i 2018. godine.

U drugom polufinalu, borbu prije Huklekove sastat će se Mađar Viktor Lorincz i Egipćanin Mohamed Metwally.

Linker
27. travanj 2024 06:11