Daniele Santarelli
 JURE MISKOVIC/CROPIX Cropix
PACKE NAKON POBJEDE

Hrvatski izbornik kritičan: ‘Izmjenjivali smo dobre trenutke s glupim greškama, a to je neprihvatljivo!‘

‘Borim se s ovim curama od početka ljeta jer znam da imaju sposobnost i kapacitet za više od ovoga‘.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 21. kolovoz 2021. 22:12

Kao i nakon pobjede protiv Švicarske u četvrtak, hrvatski izbornik Daniele Santarelli bio je puno kritičniji od svojih igračica. U igri svojih odbojkašica vidio je previše padova zbog čega nije bio zadovoljan poslije utakmice.


- Jako čudna utakmica. Kao i protiv Švicarske, izmjenjivali smo dobre trenutke s vrlo glupim pogreškama. Borim se s ovim curama od početka ljeta jer znam da imaju sposobnost i kapacitet za više od ovoga. Uvjeren sam da se možemo nositi sa svima, ali problem su ovakve utakmice u kojima nemamo kontinuitet. Čak smo i u trećem setu napravili tri pogreške na laganim loptama, a to je neprihvatljivo ako želimo parirati najboljim ekipama Europe - iskren je bio talijanski stručnjak.


Ipak, dvije su pobjede na kontu bez izgubljenog seta.


- Sigurno sam sretan zbog pobjede, ali nisam sretan razinom i načinom naše igre. Znam svoje igračice i znam da moraju dati više. Ali, u redu, najvažnija je pobjeda. Danas nas čeka još jedan važan dvoboj u kojem moramo pobijediti.


Što nam može reći o današnjem suparniku Slovačkoj?
- Slovačka radi jako puno izmjena tijekom utakmice, a igru joj nosi Nikola Radosova koja im je najvažnija igračica. Trener im je Talijan Marco Fenoglio, tako da sigurno imaju dobru taktiku. Neće nam biti jednostavno, moramo se boriti, ne smijemo imati padova u igri.


Kapetanica Samanta Fabris bila je puno zadovoljnija od svoga trenera, ali i ona je priznala da je čak devet neforsiranih pogrešaka u drugom setu problematično.
- Zadovoljne smo zbog tri osvojena boda, pokušavamo rasti iz utakmice u utakmicu. Dale smo im da se malo više približe u drugom setu, još uvijek imamo određenih oscilacija, ali radimo na tome. No, izvukli smo ovo i moramo biti zadovoljni - rekla je Fabris, a o sljedećem suparniku dodala:


- Idemo iz utakmice u utakmicu, tako da nam tek slijedi analiza Slovačke. Iskreno, ni ne znam kakav stil preferiraju, no kako im je trener Talijan, sigurna sam da inzistira na brzoj igri i kontranapadu.


Najmlađa hrvatska reprezentativka Božana Butigan odigrala je dobru utakmicu koju je zaključila s devet poena.
- Mislim da stvarno možemo biti zadovoljni ovom utakmicom, odigrale smo odlično i protiv Švicarske, a pogotovo protiv Bjelorusije protiv koje smo bili dosta stabilniji i u bloku i u obrani i puno smo manje griješili. Nešto smo više pogrešaka imale u drugom setu, Bjeloruskinje su to iskoristile i približile se, ali izvukle smo se - poručila je 21-godišnjakinja

Linker
13. svibanj 2024 16:02