Lucija Brešković
 
 MARIO TODORIC/CROPIX
PARAOLIMPIJSKE IGRE

Lucija Brešković dobila pozivnicu za Tokio: ‘Vjerujem da ću barem obraniti rezultat iz Rija‘

Bila je prva hrvatska parajudašica koja je nastupila na jednim paraolimpijskim igrama
Piše: HinaObjavljeno: 12. srpanj 2021. 18:04

U ponedjeljak je stigla vijest od IBSA, Međunarodne sportske organizacije slijepih i slabovidnih, da je 26-godišnja Splićanka Lucija Brešković dobila pozivnicu za nastup na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokiju u parajudu, objavio je Hrvatski paraolimpijski odbor.

"Sretna sam što mogu objaviti da sam dobila pozivnicu za svoje druge paraolimpijske igre. Na igrama u Riju 2016. sam osvojila peto mjesto u jako tijesnoj borbi za broncu. Ovaj period od dugih pet godina je bio poprilično naporan, donijela sam kući medalje s dva europska prvenstva, nastupila sam na nekoliko Grand Prixa i svjetskom prvenstvu na kojem sam osvojila peto mjesto", ističe Lucija Brešković, članica Judo kluba Kaštela.

Najavila i svoja očekivanja od nastupa u Tokiju: "Vjerujem da ću obraniti minimalno peto mjesto. Jedva čekam druženje sa svojim kolegama te, uz veliko povjerenje i nadu, slavlja osvojenih medalja".

Lucija Brešković bila je prva hrvatska parajudašica koja je nastupila na jednim paraolimpijskim igrama, a bilo je to 2016. u Rio de Janeiru.

Linker
27. travanj 2024 05:44