Paula Novina
 Instagram
NAJMLAĐA U TIMU

Mlada Paula dobila pozivnicu za nastup na POI u Tokiju: ‘Ovo je nevjerojatno, nešto o čemu sam sanjala‘

‘Ovo mi je pravi pokazatelj da mogu postići bilo što ako dovoljno vjerujem i radim‘
Piše: HinaObjavljeno: 03. srpanj 2021. 14:18

Hrvatska paraplivačica 17-godišnja Paula Novina u disciplini 100m prsno kategorije SB8 dobila je u subotu od World Para Swiminga (WPS) pozivnicu za nastup na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokiju, objavio je Hrvatski paraolimpijski odbor.

O pozivnici Paula Novina je kazala da će nastup u Tokiju biti njen debitantski nastup na Igrama: "Biti najmlađi član tima koji će predstavljati Hrvatsku na najvećem sportskom natjecanju je iznimna čast i ujedno moje najveće sportsko postignuće. Ne mogu riječima opisati osjećaj kada sam saznala da je stigla pozivnica na moje ime, jer to je nešto zaista nevjerojatno, nešto o čemu sam sanjala kada krenula baviti plivanjem. Ovo mi je pravi pokazatelj da mogu postići bilo što ako dovoljno vjerujem i radim", izjavila je Paula Novina.

Paula Novina je iz Ivanić Grada i pohađa Sportsku gimnaziju, a obitelj joj je najveća podrška u svemu što radi. Članica je plivačkog kluba Natator iz Zagreba. Zanimljivo je da je Paula ušla u plivački bazen s pet mjeseci, i to iz zdravstvenih razloga, da bi se već u prvom razredu osnovne škole počela natjecati. Do sada je nastupila na dva europska i jednom svjetskom prvenstvu. Paulina glavna disciplina je 100m prsno, u kojoj drži hrvatski rekord u klasi SB8.

U Tokiju će tako u paraplivanju hrvatske boje braniti Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić, Tomi Brajša i Paula Novina.

Linker
11. travanj 2024 12:53