MUSTAFA ABUMUNES Afp
UŽASNE VIJESTI

Nova velika tragedija! Olimpijac ubijen hicima iz vatrenog oružja, život izgubio i njegov prijatelj

S dubokom tugom potvrđujemo atentat na našeg sportaša, objavilo je ministarstvo na svom Twitteru
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 23. listopad 2021. 16:20

Nova tragedija potresla je atletski svijet. Samo deset dana nakon što je u svome domu ubijena kenijska atletičarka Agnes Tirop, brončana na 10.000 metara s posljednjeg Svjetskog prvenstva u Dohi, iz Ekvadora stiže vijest o nasilnoj smrti još jednog osvajača medalje s istog natjecanja.

U gradu Guayaquilu, drugom po veličini u Ekvadoru, hicima iz vatrenog oružja ubijen je sprinter Alex Quinonez (32), osvajač bronce na 200 metara na SP-u 2019. i finalist Olimpijskih igara u Londonu 2012. Quinonez je bio u društvu prijatelja koji je također smrtno stradao u zasad nerazjašnjenim okolnostima. Prema pisanju lokalnih medija, u atletičara i njegova prijatelja iz automobila su pucali nepoznati napadači.

image
MUSTAFA ABUMUNES Afp

"S dubokom tugom potvrđujemo atentat na našeg sportaša Álexa Quinoneza", objavilo je ministarstvo na svom Twitter računu.

Sve se to dogodilo četvrtog dana izvanrednog stanja koje je proglasio predsjednik države u nekoliko regija zbog porasta kriminala. Vojska i policija zajedničkim snagama nadziru i grad Guayaquil, gdje je posljednjih tjedana zabilježeno nekoliko nasilnih smrti. Na žalost, u crnu statistiku sada je upisan i Quinonez...

Predsjednik Ekvadora Guillermo Lasso također mu je odao počast na Twitteru:
"Naša najdublja sućut njegovim najdražima. Oni koji oduzimaju živote Ekvadorcima neće ostati nekažnjeni. Djelovat ćemo silom".

Linker
25. travanj 2024 17:12