Zrinka Ljutić
 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
NASTUP U PEKINGU

Objavljeno tko su pet hrvatskih evidentnih kandidata za Zimske olimpijske igre: Zubčić, Ljutić...

Istodobno, bez statusa predolimpijskih kandidata ostali su Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru
Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. listopad 2021. 17:52

Pod predsjedanjem Zlatka Mateše održana je redovna 22. sjednica Vijeća Hrvatskog olimpjskog odbora. Članovi Vijeća HOO-a prihvatili su četverodjelno izvješće šefa Misije HOO-a na Igrama u Tokiju Damira Šegote. Raspravljalo se i o statusnim pitanjima sportaša neosvajača olimpijskih medalja u Tokiju, ali sa zapaženim rezultatskim ostvarenjima (čak devet plasmana od 4. do 8. mjesta), no prijedlog o njihovu stimuliranju kroz sustav HOO-a još će se doraditi.


Nakon ljetnih, na red su došli i zimski olimpijci. U kategoriju evidentnih olimpijskih kandidata za ZOI Peking 2022.; i službeno su od 1. listopada uvršteni - Filip Zubčić i Zrinka Ljutić (alpsko skijanje), Vedrana Malec, Tena Hadžić i Marko Skender (skijaško trčanje). Istodobno, s 30. rujna bez statusa predolimpijskih kandidata ostali su - Lana Petranović i Laurel Antonio Souza Kordeiru (umjetničko klizanje).


Nakon objavljivanja kvota 17. siječnja 2022. godine, znat će se i konačan broj naših predstavnika u alpskom i nordijskom skijanju, a budući da će ta brojka biti veća od gore navedene (pet), novi sportaši na prijedlog Hrvatskog skijaškog saveza, dobit će status evidentnih kandidata, počevši od 1. siječnja 2022. godine.


U Razvojni program I od 1. rujna uvršteni su - Nora Gotovac, Lovre Bakotić, Tedi Leonardelli i Lea Rakovac (jedrenje), te Magdalena Matić, Petra Mršić i Tea Božić (taekwondo). Nove korisnice Razvojnog programa II/1 od 1. kolovoza su - Veronika Šokota (atletika) i Tea Peteh (jedrenje), a od 1. rujna - Petra Marendić (jedrenje), Sara Pejak, Karlo Boroš i Robert Ratković (kuglanje), Josip Bilić Pavlinović, Paško Božić, Ariana Oreč, Helena Dujmić i Vito Krpan (taekwondo), te Mili Poljičak, Luka Mirkut, Ivan Šodan i Lucija Ćirić Bagarić (tenis). U Razvojni program III ušli su - Borna Bakran (kuglanje) od 1. rujna i Josip Teskera (taekwondo) s pravom korištenja programskih sredstava od 1. kolovoza.


Na prijedlog Hrvatskog košarkaškog saveza, umjesto preminule olimpijke Žane Lelas kao trenerica u kategoriji Treneri za razvoj pojedinog sporta od 1. listopada uvrštena je Tatjana Jacović.

Linker
02. svibanj 2024 22:16